Täytetyt sipulit - Yhteishyvä

Täytetyt sipulit

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
(500 g) isohkoa sipulia
1 kpl
Vaaleaa leipää
1/2 dl
Ruokakermaa
1 dl
Raastettua parmesaanijuustoa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Timjamia
2 rkl
Silputtua ruohosipulia
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria

Näin teet

1

Kuori sipulit ja leikkaa varovasti pois molempia päitä. Keitä sipuleita suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Jäähdytä. Halkaise sipulit ja koverra varovasti pois sisusta, niin että et puhkaise pohjaa. Jos näin kuitenkin käy, ”paikkaa” aukko palalla koverrettua sipulia. Silppua koverrettu sisus. Murenna leipä kulhoon ja sekoita joukkoon kerma, parmesaani, sipulisilppu, kananmuna sekä mausteet.Pane koverretut sipulit uunivuokaan ja jaa täyte sipulien sisään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa pääruokana kahdelle tai liharuoan lisäkkeenä neljälle hengelle.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa