Tiikerikakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ei tiikeri raidoistaan pääse! Tämä kahvikakkujen klassikko maistuu aina. Mehevä vaalea murokakku saa tiikerin raitansa kaakaosta.
| 250 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1/2 dl | maitoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
- 2.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
- 3.
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina. Nostele taikinaa lusikalla tai haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi.
- 4.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45−50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Tiikerikakku
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Ei tiikeri raidoistaan pääse! Tämä kahvikakkujen klassikko maistuu aina. Mehevä vaalea murokakku saa tiikerin raitansa kaakaosta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | voita tai margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1/2 dl | maitoa |
Lisäksi | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Määrä Ainesosa voita tai margariinia korppujauhoja - 2
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
Määrä Ainesosa 250 g voita tai margariinia 2 1/2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 1/2 dl maitoa - 3
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina. Nostele taikinaa lusikalla tai haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi.
- 4
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45−50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Ravintosisältö
198
Energiaa kcal
829
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,9 g
Hiilihydraatteja
11,4 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
198
Energiaa kcal
829
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,9 g
Hiilihydraatteja
11,4 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























