Tiikerikakku

arvosana5/5

(3)arviota
20 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Ei tiikeri raidoistaan pääse! Tämä kahvikakkujen klassikko maistuu aina. Mehevä vaalea murokakku saa tiikerin raitansa kaakaosta.

Ainekset

MääräAinesosa
250 gvoita tai margariinia
2 1/2 dlsokeria
4 kplkananmunaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
1/2 dlmaitoa

Lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

    MääräAinesosa
    250 gvoita tai margariinia
    2 1/2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
    1/2 dlmaitoa
  3. 3

    Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina. Nostele taikinaa lusikalla tai haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi.

  4. 4

    Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45−50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
6.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä