Tiikerikakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tiikerikakku

Tiikerikakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Grrrr, ei tiikeri raidoistaan pääse! Kahvikakkujen klassikko maistuu aina. Mehevä vaalea murokakku saa tiikerin raitansa kaakaosta.

Ainekset

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl
maitoa

lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

voita tai margariinia
korppujauhoja
2

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl
maitoa
3

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina. Nostele taikinaa lusikalla tai haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi.

4

Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45−50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.11.2020
Muokattu: 24.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

829

198

11,6 g

7,0 g

19,9 g

11,4 g

0,7 g

3,2 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli