Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina. Nostele taikinaa lusikalla tai haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45−50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
198
829
11,6 g
7,0 g
19,9 g
11,4 g
0,7 g
3,2 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita tai margariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli