Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tiikerikakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Grrrr, ei tiikeri raidoistaan pääse! Kahvikakkujen klassikko maistuu aina. Mehevä vaalea murokakku saa tiikerin raitansa kaakaosta.

Ainekset

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl
maitoa

Lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

voita tai margariinia
korppujauhoja
2

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

250 g
voita tai margariinia
2 1/2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl
maitoa
3

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina. Nostele taikinaa lusikalla tai haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi.

4

Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45−50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.11.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

198

829

11,6 g

7,0 g

19,9 g

11,4 g

0,7 g

3,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli