Toffeinen suklaa-halvakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Toffeinen suklaa-halvakakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

125 g
Pehmeää margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Omenahilloa
1 dl
Kevytkermaa

täyte:

1 dl
Vispikermaa
100 g
Halvaa (esim. kaakao)
100 g
Maitorahkaa

kuorrutus:

100 g
Taloussuklaata
100 g
Toffee-maitosuklaata (dumle)
1/2 dl
Kevytkermaa

koristeluun:

(vaaleanpunaista) sokerikuorrutetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo ja kerma. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Murustele halva ja sekoita kermarahkan joukkoon. Täytä kakku halvavaahdolla. Sulata suklaat sekoitellen kattilassa kerman kanssa miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille ja koristele.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.