Toffeinen suklaa-halvakakku
Annokset
10
Ainekset
125 g
Pehmeää margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Omenahilloa
1 dl
Kevytkermaa
TÄYTE:
1 dl
Vispikermaa
100 g
Halvaa (esim. kaakao)
100 g
Maitorahkaa
KUORRUTUS:
100 g
Taloussuklaata
100 g
Toffee-maitosuklaata (dumle)
1/2 dl
Kevytkermaa
KORISTELUUN:
(vaaleanpunaista) sokerikuorrutetta
Näin teet
1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo ja kerma. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Murustele halva ja sekoita kermarahkan joukkoon. Täytä kakku halvavaahdolla. Sulata suklaat sekoitellen kattilassa kerman kanssa miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille ja koristele.
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 15.11.2018