Toffeinen suklaa-halvakakku

Nappaa talteen!
| 125 g | pehmeää margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | omenahilloa |
| 1 dl | kevytkermaa |
| Täyte: | |
|---|---|
| 1 dl | vispikermaa |
| 100 g | halvaa (esim. kaakao) |
| 100 g | maitorahkaa |
| Kuorrutus: | |
| 100 g | taloussuklaata |
| 100 g | toffee-maitosuklaata (dumle) |
| 1/2 dl | kevytkermaa |
| Koristeluun: | |
| (vaaleanpunaista) sokerikuorrutetta | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo ja kerma. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Murustele halva ja sekoita kermarahkan joukkoon. Täytä kakku halvavaahdolla. Sulata suklaat sekoitellen kattilassa kerman kanssa miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille ja koristele.
Toffeinen suklaa-halvakakku
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | pehmeää margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | omenahilloa |
| 1 dl | kevytkermaa |
Täyte: | |
| 1 dl | vispikermaa |
| 100 g | halvaa (esim. kaakao) |
| 100 g | maitorahkaa |
Kuorrutus: | |
| 100 g | taloussuklaata |
| 100 g | toffee-maitosuklaata (dumle) |
| 1/2 dl | kevytkermaa |
Koristeluun: | |
| (vaaleanpunaista) sokerikuorrutetta | |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo ja kerma. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Murustele halva ja sekoita kermarahkan joukkoon. Täytä kakku halvavaahdolla. Sulata suklaat sekoitellen kattilassa kerman kanssa miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille ja koristele.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












