Trooppinen siideribooli

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Raikas ja mieto hedelmäbooli sopii juhlan alkuun tai maistuu buffettipöydän antimien kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 1/2 lsiideriä
1/2 lhedelmämehua (täysmehua tai tiivisteestä laimennettua)
1 kplgranaattiomena
1 kplsitruunan mehu
1 kplappelsiini
2 kplklementiiniä
1 kpllime
1 kplomena
viinirypäleitä
jäitä

Valmistus

  1. 1

    Jäähdytä siideri, mehut ja hedelmät jääkaappikylmiksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lsiideriä
    1/2 lhedelmämehua (täysmehua tai tiivisteestä laimennettua)
    1 kplomena
    1 kplappelsiini
    1 kplgranaattiomena
    2 kplklementiiniä
    viinirypäleitä
    1 kpllime
  2. 2

    Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet koputtelemalla kuorta boolimaljan (vetoisuus 3–4 l) päällä esimerkiksi lusikalla. Poista mahdolliset hedelmästä irronneet kalvonpalat lusikalla. Purista sitruunan mehu joukkoon. Pese ja viipaloi sitrukset. Kuori appelsiinit halutessasi. Viipaloi omena ja puolita viinirypäleet. Pane hedelmät boolimaljaan. Kaada hedelmämehu päälle. Anna maustua jääkaapissa 1 tunti.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    1 kplsitruunan mehu
    1 kplappelsiini
    1 kpllime
    1 kplomena
    viinirypäleitä
    1/2 lhedelmämehua (täysmehua tai tiivisteestä laimennettua)
  3. 3

    Kaada siideri ja lisää jäät boolimaljaan juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lsiideriä
    jäitä

Vinkki: Tee jääpalat mehusta, jotta juoma ei laimene. Voit käyttää jääpaloina myös jäädytettyjä viinirypäleitä ja muita hedelmiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Viinirypäleitä, Jäitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
2.8.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä