Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tumma olutsinappi, Kulman Keittiön perunasalaattia ja Perniön Riistaryynäriä

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tumma olutsinappi on erinomainen lisä esimerkiksi Perniön Riistaryynärille. Täyden aterian vaikkapa uuden vuoden juhliin saat kun lisäät kylkeen Kulman Keittiön perunasalaattia. Ja loput sinapit on helppo purkittaa ja syödä myöhemmin.

Ainekset

Sinappi

1 dl
keltaisia sinapinsiemeniä
1 1/2 dl
balsamiviinietikkaa
2 dl
tummaa olutta
3 rkl
hunajaa
3 rkl
ruokosokeria
1 tl
suolaa
1 tl
jauhettua maustepippuria
1 tl
kurkumaa
1 dl
sinappijauhetta
600 g
Perniön Riistaryynäriä
800 g
Kulman Keittiön perunasalaattia

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita sinapinsiemenet, viinietikka ja 1 dl olutta ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

1 dl
keltaisia sinapinsiemeniä
1 1/2 dl
balsamiviinietikkaa
2 dl
tummaa olutta
2

Keitä pienessä kattilassa loput oluet, hunaja, sokeri, suola, maustepippuri ja kurkuma. Aja blenderissä sileäksi jäähtynyt olutliemi, liotetut sinapinsiemenet liemineen ja sinappijauhe. Anna tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

3 rkl
hunajaa
3 rkl
ruokosokeria
1 tl
suolaa
1 tl
jauhettua maustepippuria
1 tl
kurkumaa
1 dl
sinappijauhetta
3

Tarjoile tumma olutsinappi Kulman Keittiön perunasalaatin ja paistetun Riistaryynärin kera.

800 g
Kulman Keittiön perunasalaattia
600 g
Perniön Riistaryynäriä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 28.10.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

48

200

9,5 g

9,3 g

0,2 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl keltaisia sinapinsiemeniä,

1,5 dl balsamiviinietikkaa,

3 rkl ruokosokeria,

1 tl jauhettua maustepippuria,

1 tl kurkumaa,

1 dl sinappijauhetta,

600 g Perniön Riistaryynäriä,

800 g Kulman Keittiön perunasalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli