Sekoita sinapinsiemenet, viinietikka ja 1 dl olutta ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Keitä pienessä kattilassa loput oluet, hunaja, sokeri, suola, maustepippuri ja kurkuma. Aja blenderissä sileäksi jäähtynyt olutliemi, liotetut sinapinsiemenet liemineen ja sinappijauhe. Anna tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa.
Tarjoile tumma olutsinappi Kulman Keittiön perunasalaatin ja paistetun Riistaryynärin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
200
48
—
—
9,5 g
9,3 g
—
0,2 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl keltaisia sinapinsiemeniä,
1,5 dl balsamiviinietikkaa,
3 rkl ruokosokeria,
1 tl jauhettua maustepippuria,
1 tl kurkumaa,
1 dl sinappijauhetta,
600 g Perniön Riistaryynäriä,
800 g Kulman Keittiön perunasalaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli