Tumma olutsinappi, Kulman Keittiön perunasalaattia ja Perniön Riistaryynäriä
Tumma olutsinappi, Kulman Keittiön perunasalaattia ja Perniön Riistaryynäriä
Yhteistyössä

Tumma olutsinappi, Kulman Keittiön perunasalaattia ja Perniön Riistaryynäriä

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tumma olutsinappi on erinomainen lisä esimerkiksi Perniön Riistaryynärille. Täyden aterian vaikkapa uuden vuoden juhliin saat kun lisäät kylkeen Kulman Keittiön perunasalaattia. Ja loput sinapit on helppo purkittaa ja syödä myöhemmin.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Sinappi

1 dlkeltaisia sinapinsiemeniä
1 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
2 dltummaa olutta
3 rklhunajaa
3 rklruokosokeria
1 tlsuolaa
1 tljauhettua maustepippuria
1 tlkurkumaa
1 dlsinappijauhetta
600 gperniön riistaryynäriä
800 gkulman keittiön perunasalaattia

Valmistus

  1. 1

    Sekoita sinapinsiemenet, viinietikka ja 1 dl olutta ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

    MääräAinesosa
    1 dlkeltaisia sinapinsiemeniä
    1 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
    2 dltummaa olutta
  2. 2

    Keitä pienessä kattilassa loput oluet, hunaja, sokeri, suola, maustepippuri ja kurkuma. Aja blenderissä sileäksi jäähtynyt olutliemi, liotetut sinapinsiemenet liemineen ja sinappijauhe. Anna tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    3 rklhunajaa
    3 rklruokosokeria
    1 tlsuolaa
    1 tljauhettua maustepippuria
    1 tlkurkumaa
    1 dlsinappijauhetta
  3. 3

    Tarjoile tumma olutsinappi Kulman Keittiön perunasalaatin ja paistetun Riistaryynärin kera.

    MääräAinesosa
    800 gkulman keittiön perunasalaattia
    600 gperniön riistaryynäriä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl keltaisia sinapinsiemeniä, 1.5 dl balsamiviinietikkaa, 3 rkl ruokosokeria, 1 tl jauhettua maustepippuria, 1 tl kurkumaa, 1 dl sinappijauhetta, 600 g Perniön Riistaryynäriä, 800 g Kulman Keittiön perunasalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
28.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025