Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Tumma olutsinappi on erinomainen lisä esimerkiksi Perniön Riistaryynärille. Täyden aterian vaikkapa uuden vuoden juhliin saat kun lisäät kylkeen Kulman Keittiön perunasalaattia. Ja loput sinapit on helppo purkittaa ja syödä myöhemmin.
| Sinappi | |
|---|---|
| 1 dl | keltaisia sinapinsiemeniä |
| 1 1/2 dl | balsamiviinietikkaa |
| 2 dl | tummaa olutta |
| 3 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | ruokosokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | jauhettua maustepippuria |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1 dl | sinappijauhetta |
| 600 g | perniön riistaryynäriä |
| 800 g | kulman keittiön perunasalaattia |
Sekoita sinapinsiemenet, viinietikka ja 1 dl olutta ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Keitä pienessä kattilassa loput oluet, hunaja, sokeri, suola, maustepippuri ja kurkuma. Aja blenderissä sileäksi jäähtynyt olutliemi, liotetut sinapinsiemenet liemineen ja sinappijauhe. Anna tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa.
Tarjoile tumma olutsinappi Kulman Keittiön perunasalaatin ja paistetun Riistaryynärin kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tumma olutsinappi on erinomainen lisä esimerkiksi Perniön Riistaryynärille. Täyden aterian vaikkapa uuden vuoden juhliin saat kun lisäät kylkeen Kulman Keittiön perunasalaattia. Ja loput sinapit on helppo purkittaa ja syödä myöhemmin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Sinappi | |
| 1 dl | keltaisia sinapinsiemeniä |
| 1 1/2 dl | balsamiviinietikkaa |
| 2 dl | tummaa olutta |
| 3 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | ruokosokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | jauhettua maustepippuria |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1 dl | sinappijauhetta |
| 600 g | perniön riistaryynäriä |
| 800 g | kulman keittiön perunasalaattia |
Sekoita sinapinsiemenet, viinietikka ja 1 dl olutta ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | keltaisia sinapinsiemeniä |
| 1 1/2 dl | balsamiviinietikkaa |
| 2 dl | tummaa olutta |
Keitä pienessä kattilassa loput oluet, hunaja, sokeri, suola, maustepippuri ja kurkuma. Aja blenderissä sileäksi jäähtynyt olutliemi, liotetut sinapinsiemenet liemineen ja sinappijauhe. Anna tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | ruokosokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | jauhettua maustepippuria |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1 dl | sinappijauhetta |
Tarjoile tumma olutsinappi Kulman Keittiön perunasalaatin ja paistetun Riistaryynärin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kulman keittiön perunasalaattia |
| 600 g | perniön riistaryynäriä |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
48
Energiaa kcal
200
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
—
Kuituja
0,2 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
48
Energiaa kcal
200
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
—
Kuituja
0,2 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl keltaisia sinapinsiemeniä, 1.5 dl balsamiviinietikkaa, 3 rkl ruokosokeria, 1 tl jauhettua maustepippuria, 1 tl kurkumaa, 1 dl sinappijauhetta, 600 g Perniön Riistaryynäriä, 800 g Kulman Keittiön perunasalaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli