Tumma punaviinikastike

Tumma punaviinikastike viimeistelee paahtofileen. Ripottele valmiin kastikkeen pinnalle roseepippuria ja tarjoa lihan ja kastikkeen kanssa myös Hasselbackan perunoita sekä kuumia kasviksia. Reseptit löydät palvelustamme.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 dllihalientä
1 dlpunaviiniä
2 rklbalsamiviinietikkaa
1 kplpieni sipuli
1 kpllaakerinlehti
1 rklkastikesuurustetta
10 gvoita
jauhettua mustapippuria
suolaa
(roseepippuria)

Valmistus

  1. 1

    Mittaa lihaliemi ja punaviini kattilaan. Lisää balsamiviinietikka, silputtu sipuli ja laakerinlehti. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

    Siivilöi liemi. Kiehauta ja lisää kastikesuuruste ja keitä minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää voi. Ripottele kastikkeen pinnalle halutessasi roseepippuria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Laakerinlehti, Jauhettua mustapippuria, Suolaa, (roseepippuria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 27.11.2025