Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tumma punaviinikastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tumma punaviinikastike viimeistelee paahtofileen. Ripottele valmiin kastikkeen pinnalle roseepippuria ja tarjoa lihan ja kastikkeen kanssa myös Hasselbackan perunoita sekä kuumia kasviksia. Reseptit löydät palvelustamme.

Ainekset

4 dl
Lihalientä
1 dl
Punaviiniä
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Laakerinlehti
1 rkl
Kastikesuurustetta
10 g
Voita
Jauhettua mustapippuria
Suolaa
(roseepippuria)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa lihaliemi ja punaviini kattilaan. Lisää balsamiviinietikka, silputtu sipuli ja laakerinlehti. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

Siivilöi liemi. Kiehauta ja lisää kastikesuuruste ja keitä minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää voi. Ripottele kastikkeen pinnalle halutessasi roseepippuria.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 24.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

48

198

1,7 g

1,0 g

3,7 g

0,5 g

0,8 g

0,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Laakerinlehti,

Jauhettua mustapippuria,

Suolaa,

(roseepippuria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli