Turkkilaiset jauhelihapatukat

Arvostele resepti
16 Kappaletta

30 min

Ainekset

MääräAinesosa
750 gpaistijauhelihaa
1 kpliso sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
1 rklvehnäjauhoja
1 kplkananmuna
4 tlpaprikajauhetta
1/2 tlcayennenpippuria
2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
vehnäjauhoja pinnalle
hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Anna sipuleiden pehmetä öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada sipuliseos ja jauheliha muiden ainesten kanssa kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile murekeseoksesta kostutetuin käsin uunivadille kuusitoista patukkaa. Kääntele patukat kevyesti vehnäjauhoissa. Grillaa patukat öljytyllä muurikka- tai paistinpannulla kypsiksi. Nosta tarjoiluvadille ja koristele hienonnetulla persiljalla.

  2. 2

    Kaada sipuliseos ja jauheliha muiden ainesten kanssa kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile murekeseoksesta kostutetuin käsin uunivadille kuusitoista patukkaa. Kääntele patukat kevyesti vehnäjauhoissa.

    MääräAinesosa
    750 gpaistijauhelihaa
    hienonnettua persiljaa
    1 rklvehnäjauhoja
    1 kplkananmuna
    2 tlsuolaa
    4 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    vehnäjauhoja pinnalle
  3. 3

    Grillaa patukat öljytyllä muurikka- tai paistinpannulla kypsiksi. Nosta tarjoiluvadille ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
8.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä