Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uppomuna, ilmakuivattu kinkku tai graavilohi ja parsaa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

200 g
viipaloitua ilmakuivattua kinkkua tai graavilohta
4 kpl
kananmunaa
2 dl
hollandaisekastiketta
sormisuolaa ja vastajauhettua pippuria
Tabascoa
n. 500 g vihreää tai valkoista parsaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuumenna laakeassa kattilassa pari litraa vettä.

2

Lisää 2 rkl etikkaa. Riko tuore kananmuna soppakauhaan.

3

Laske kauha varovasti kiehuvaan etikkaveteen. Näet välittömästi kun valkuainen alkaa hyytyä.

4

Voit varovasti poistaa kauhan ja työntää valkuaista keltuaisen ympärille. Keittoaika noin 3–4 minuuttia. Nosta kypsyneet uppomunat reikäkauhalla pyyheliinalla vuoratulle vadille.

5

Laita lautaselle hyvää kylmäsavustettua kinkkua tai graavilohta ja sen päälle uppomuna, parsa ja muutama ruokalusikallinen hollandaise-kastiketta. Pirskauttele Tabascoa kananmunaa peittävälle kastikkeelle.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.