Uppomuna, ilmakuivattu kinkku tai graavilohi ja parsaa
Uppomuna, ilmakuivattu kinkku tai graavilohi ja parsaa
Yhteistyössä

Uppomuna, ilmakuivattu kinkku tai graavilohi ja parsaa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gviipaloitua ilmakuivattua kinkkua tai graavilohta
4 kplkananmunaa
2 dlhollandaisekastiketta
sormisuolaa ja vastajauhettua pippuria
tabascoa
n. 500 g vihreää tai valkoista parsaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna laakeassa kattilassa pari litraa vettä.

  2. 2

    Lisää 2 rkl etikkaa. Riko tuore kananmuna soppakauhaan.

  3. 3

    Laske kauha varovasti kiehuvaan etikkaveteen. Näet välittömästi kun valkuainen alkaa hyytyä.

  4. 4

    Voit varovasti poistaa kauhan ja työntää valkuaista keltuaisen ympärille. Keittoaika noin 3–4 minuuttia. Nosta kypsyneet uppomunat reikäkauhalla pyyheliinalla vuoratulle vadille.

  5. 5

    Laita lautaselle hyvää kylmäsavustettua kinkkua tai graavilohta ja sen päälle uppomuna, parsa ja muutama ruokalusikallinen hollandaise-kastiketta. Pirskauttele Tabascoa kananmunaa peittävälle kastikkeelle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä