Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunilahna

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 1/2 - 2 kpl
Kg:n lahna ( tai muu iso kala)
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Valkopippuria
25 g
Voitatai margariinia

Täyte:

1 dl
Puuroriisiä
4 dl
Vettä
1/2 kpl
(á 150 g) pakastepinaattia
2 kpl
Munaa
Suolaa, sitruunapippuria
(1 pieni sipuli)

Pinnalle:

2 - 3 rkl
Korppujauhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suomusta kala ja poista siitä sisälmykset sekä päästä kidukset. Huuhdo kala sisältä ja päältä nopeasti kylmällä vedellä tai pyyhi puhtaaksi kylmään veteen kastetulla talouspaperilla. Kuivaa kala sisältä ja päältä ja mausta samoin sisältä ja päältä suolalla ja pippurilla. Leikkaa kalasta pois suurimmat evät, jos haluat, sillä ne keräävät vain makuaineita eikä niitä kuitenkaan voi syödä.Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää ja vesi haihtunut. Lisää puolet voista ja jäinen pinaatti. Anna sen sulaa. Lisää munat ja mausta seos mieleiseksesi.Nosta kala kevyesti voidellulle uunipannulle ja laita täyte sen vatsaan. Leikkaa loput voista nokareiksi kalan pintaan. Ripottele päälle korppujauhe.Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kala on kypsä, kun sen evä irtoaa nyhtäistäessä. Valele kalaa pinnan ruskistumisen jälkeen 2 dl:lla vettä. Lisää pannuun silloin pieni viipaloitu sipuli, jos pidät sipulista. Valele kalan pintaa vielä toisenkin kerran paistoliemellä kypsymisen aikana.Tarjoa kala sellaisenaan salaatin kanssa. Tai keitä vielä lisäksi perunoita.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.