Uunilohi leipäkuorrutuksella - Yhteishyvä

Uunilohi leipäkuorrutuksella

Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Lohifileetä
Suolaa ja rouhittua valkopippuria

KUORRUTUS:

2 kpl
Vaaleaa paahtoleipäviipaletta
1 kpl
Valkosipulin kynsi
3 rkl
Voimakasta juustoraastetta
2 rkl
Margariinia
3 rkl
Hienonnettua tilliä

Näin teet

1

Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Paista uunissa 225 asteessa 5 minuuttia. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja hienonna ne valkosipulinkynnen, juustoraasteen ja pehmeän rasvan kanssa sekaisin tehosekoittimella. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu tilli. Nosta lohipalat uunista ja käännä varoen ympäri. Painele leipäseosta lohien päälle ja nosta ne vielä hetkeksi uuniin, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja raikkaan kaalisalaatin kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa