Uunilohi leipäkuorrutuksella

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glohifileetä
suolaa ja rouhittua valkopippuria

Kuorrutus:

2 kplvaaleaa paahtoleipäviipaletta
1 kplvalkosipulin kynsi
3 rklvoimakasta juustoraastetta
2 rklmargariinia
3 rklhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Paista uunissa 225 asteessa 5 minuuttia. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja hienonna ne valkosipulinkynnen, juustoraasteen ja pehmeän rasvan kanssa sekaisin tehosekoittimella. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu tilli. Nosta lohipalat uunista ja käännä varoen ympäri. Painele leipäseosta lohien päälle ja nosta ne vielä hetkeksi uuniin, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja raikkaan kaalisalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä