Uuniohrapuuro ja mehukeitto | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uuniohrapuuro ja mehukeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/2 dl
Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 l
Maitoa
2 rkl
Sokeria
3/4 tl
Suolaa

mehukeitto

1 l
Sekamehua
3/4 dl
Perunajauhoja
Sokeria tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

PuuroMittaa voideltuun 1,5 l uunivuokaan ohrasuurimot, maito sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä uunipuuroa 200 asteessa uunin alaosassa noin 1 1/2 tunnin ajan. Sekoita puuroa kypsennyksen alussa muutaman kerran. Peitä lopussa tarvittaessa foliolla. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.MehukeittoLaimenna mehu tarvittaessa vedellä ja mausta sokerilla. Mittaa se kattilaan. Lisää perunajauhot ja sekoita. Kuumenna mehua kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.3.2007
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.