Leikkaa appelsiineista kuoret pois, jotta näet hedelmälihan ja välissä olevat kalvot. Leikkaa terävällä veitsellä fileet irti kalvojen välistä. Ota fileet talteen ja purista appelsiinin rangoista mehu talteen.
Lisää joukkoon kaikki muut aineet rahkaa lukuunottamatta ja kiehauta, kaada kuumana appelsiinifileiden päälle. Kypsennä 120 asteisessa uunissa 1 h. Anna maustua seuraavaan päivään.
Tarjoile appelsiinilohkot rahkan kanssa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
706
169
0,3 g
—
37,5 g
37,5 g
3,3 g
1,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Kanelitanko,
2 kpl tähtianista,
2 purkkia maustamatonta rahkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli