Vaalea juurespyree | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vaalea juurespyree

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta

Ainekset

300 g
Palsternakkaa
200 g
Jauhoista perunaa
100 g
Juuriselleriä
50 g
Margariinia tai voita
1/2 dl
Maitoa
Suolaa tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele juurekset. Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Siivilöi neste ja säästä osa. Soseuta juurekset ja lisää joukkoon rasvanokareet. Ohenna maidolla ja keitinliemellä sopivan notkeaksi. Painele seos siivilän läpi, jos haluat erittäin sileää pyreetä. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 9.12.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

672

161

8,0 g

2,3 g

17,0 g

6,0 g

4,8 g

2,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli