Vadelma-suklaafondant
30 min

Nappaa talteen!
Herkullisen suklaafondantin sisältä paljastuu sulaa suklaata. Tarjoile tämä herkku lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | keltuaista |
| 3/4 dl | sokeria |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | vadelmia |
| Voiteluun | |
| voita | |
| kaakaojauhetta | |
- 1.
Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi kevyesti niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
- 2.
Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Paina jokaisen keskelle muutama vadelma. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- 3.
Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa tarjolle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vadelma-suklaafondant
Herkullisen suklaafondantin sisältä paljastuu sulaa suklaata. Tarjoile tämä herkku lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | keltuaista |
| 3/4 dl | sokeria |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
Lisäksi | |
| 1 dl | vadelmia |
Voiteluun | |
| voita | |
| kaakaojauhetta | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi kevyesti niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 kpl keltuaista 3/4 dl sokeria 100 g voita tai margariinia 100 g tummaa suklaata - 2
Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Paina jokaisen keskelle muutama vadelma. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 rkl vehnäjauhoja 1 dl vadelmia - 3
Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa tarjolle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ravintosisältö
341
Energiaa kcal
1428
Energiaa kj
24,2 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
19,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
341
Energiaa kcal
1428
Energiaa kj
24,2 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
19,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita, Kaakaojauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























