Vadelma-suklaafondant | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vadelma-suklaafondant

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Herkullisen suklaafondantin sisältä paljastuu sulaa suklaata. Tarjoile tämä herkku lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Sokeria
100 g
Voita tai margariinia
100 g
Tummaa suklaata
3 rkl
Vehnäjauhoja

lisäksi

1 dl
Vadelmia

voiteluun

Voita
Kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi kevyesti niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Paina jokaisen keskelle muutama vadelma. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa tarjolle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 8.10.2012
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1428

341

24,2 g

13,0 g

23,8 g

19,7 g

1,3 g

6,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Voita,

Kaakaojauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli