Vadelma-suklaafondant - Yhteishyvä

Vadelma-suklaafondant

???
Annokset
6
Herkullisen suklaafondantin sisältä paljastuu sulaa suklaata. Tarjoile tämä herkku lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
Keltuaista
3/4 dl
Sokeria
100 g
Voita tai margariinia
100 g
Tummaa suklaata
3 rkl
Vehnäjauhoja

LISÄKSI

1 dl
Vadelmia

VOITELUUN

Voita
Kaakaojauhetta

Näin teet

1

Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi kevyesti niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Paina jokaisen keskelle muutama vadelma. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa tarjolle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 8.10.2012
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g143 g
Proteiinia6 g37 g
Rasvaa24 g145 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1428 8565
Energiaa kcal341 2047

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Voita

  • Kaakaojauhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g143 g
Proteiinia6 g37 g
Rasvaa24 g145 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1428 8565
Energiaa kcal341 2047

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Voita

  • Kaakaojauhetta

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.