Vadelma-suklaafondant

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Herkullisen suklaafondantin sisältä paljastuu sulaa suklaata. Tarjoile tämä herkku lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
2 kplkeltuaista
3/4 dlsokeria
100 gvoita tai margariinia
100 gtummaa suklaata
3 rklvehnäjauhoja

Lisäksi

1 dlvadelmia

Voiteluun

voita
kaakaojauhetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi kevyesti niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    2 kplkeltuaista
    3/4 dlsokeria
    100 gvoita tai margariinia
    100 gtummaa suklaata
  2. 2

    Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Paina jokaisen keskelle muutama vadelma. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rklvehnäjauhoja
    1 dlvadelmia
  3. 3

    Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa tarjolle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita, Kaakaojauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä