Vadelma-valkosuklaakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vadelma-valkosuklaakakku

Vadelma-valkosuklaakakku

Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Säilytä sokerimassalla kuorrutettu kakku jääkaapissa ilman kupua, jotta kuorrutteesta ei tule kostea.

Ainekset

200 g
Voita
3 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
6 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Leivinjauhetta
1 dl
Maitoa

täyte

100 g
Valkosuklaata
4 kpl
Liivatelehteä
2 rkl
Sitruunan mehua
3 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 kpl
(250 g) kermarahkaa
1 kpl
(400 g) vadelmahilloa

kostutus

1 1/2 dl
Sitruunanmakuista virvoitusjuomaa

kuorrutus

1 dl
Kuohukermaa
2 kpl
(à 250 g) valkoista sokerimassaa

koristeluun

Sokerimassaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaritilällä noin tunnin ajan. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.
Paloittele valkosuklaa ja sulata varoen mikrossa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota mehuun.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponejuusto, kermarahka ja 2 dl vadelmahillosta. Vatkaa sulatettu valkosuklaa ja liivateseos joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Nosta alin kakkulevy takaisin leivinpaperilla vuorattuun puhtaaseen kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevyt virvoitusjuomalla.
Levitä puolet lopusta vadelmahillosta alimmalle levylle. Levitä päälle puolet täytteestä, nosta kakkulevy päälle. Levitä loppu hillo ja täyte toiselle levylle. Nosta kansilevy päälle ja kostuta myös pinta. Peitä kakku ja anna hyytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Poista kakkuvuoka ja leivinpaperisuikaleet varoen kakun ympäriltä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sivele kakun pintaan. Pehmennä sokerimassa käsillä ja kauli se tomusokeroidulla pöydällä ohueksi isoksi levyksi. Nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Tee halutessasi pinnalle koristeita sokerimassasta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1703

407

23,9 g

14,6 g

40,0 g

25,0 g

0,8 g

7,7 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria,

1 rkl Leivinjauhetta,

Liivatelehteä,

2 pakettia (à 250 g) valkoista sokerimassaa,

Sokerimassaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli