Valmista kakkupohja mielellään kokoamista edeltävänä päivänä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 26 cm). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alemmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyyttä puutikulla: kun taikinaa ei tartu tikkuun, pohja on kypsä. Kumoa kakku leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Tee mascarpone-valkosuklaatäyte. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa keskiteholla noin 3 minuuttia, sekoita puolen minuutin välein. Vaahdota kerma. Lisää mascarponejuusto ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sula suklaa ja sekoita sähkövatkaimella.
Tee vadelmatäyte. Sekoita jäiset vadelmat hilloon.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta pohja maidolla. Levitä pohjalle puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet mascarpone-valkosuklaatäytteestä. Kostuta ja kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kostuta kansilevy ja painele kakun päälle.
Tee kuorrutus. Vaahdota kerma ja sokeri. Vatkaa joukkoon kreemi. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä loppu kuorrutus pursotinpussiin. Koristele kakku vadelmilla. Pursota kuorrutusta reunoille.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
523
2190
30,9 g
19,8 g
51,6 g
40,8 g
1,6 g
7,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g (1 prk) sitruunakreemiä,
vadelmia (kotimaisia),
voita tai margariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli