Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vadelmamuffinssit

Vadelmamuffinssit

timer-icon45 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Kuohkeat muffinit valmistat kahvipöytään reilussa puolessa tunnissa. Leivo helpot suklaamuffinit kaakaolla ja viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Ruokavaliot

Ainekset

50 g
margariinia
2 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
perunajauhoja
1 dl
maitoa
125 g
(1 rs) vadelmia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

50 g
margariinia
2 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
perunajauhoja
2

Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, jäähtynyttä margariinia ja maitoa. Siivilöi jauhoseos, niin taikinaan ei muodostu paakkuja. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

1 dl
maitoa
3

Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Jaa vadelmat pinnalle. Paista muffineita 200-asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.

125 g
(1 rs) vadelmia
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 20.9.2008
Muokattu: 17.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

137

573

4,8 g

1,9 g

19,1 g

8,2 g

1,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli