Välimeren jauhelihapihvit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudan paistijauhelihaa
1 kplsipuli
1 rkloliiviöljyä
3 rkltuoretta basilikaa (hienonnettu)
2 rklprovencale-yrttiseosta
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1 rkldijon-sinappia

Pinnalle

1 kplmozzarellapallo (125 g)
1 kpltomaatti
4 kplbasilikanlehteä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä hetken aikaa. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon sipulit, hienonnettu basilika, yrttiseos, kanamuna, suola ja sinappi.Muotoile taikinasta kostutetuin käsin neljä pyöreää pihviä ja nosta ne kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Nosta pihvit uunista. Kuumenna grillivastukset.Viipaloi mozzarella neljään osaan, samoin tomaatti. Nostele juustoviipaleen päälle basilikanlehti ja tomaattiviipale.Nosta viipaleet kuumien jauhelihapihvien päälle ja paahda grillivastusten alla muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja tomaatit saavat väriä. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä