Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Valkosuklaa-samppanjamousse ja mansikkasalaattia

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Mousse

3 dlsamppanjaa
300 gvalkosuklaata
3 kplliivatelehteä, liotettuna
1/2 lkuohukermaa

Salaatti

1 kplrasia mansikoita
100 graparperia kuutioituna
1 kplvaniljatanko halkaistuna
1 kplappelsiinin kuoret
1/2 dlsokeria
1/2 dlsamppanjaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.

  2. 2

    Kiehauta samppanja ja lisää liotetut liivatteet.

  3. 3

    Kaada kolmannes samppanjasta suklaan joukkoon ja sekoita voimakkaasti jotta massan rasvat erottuvat. Sen jälkeen lisää vähitellen samppanjaa joukkoon ja sekoita voimakkaasti jotta seoksesta tulee tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

  4. 4

    Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi (kermavaahdon tulisi olla vielä hieman valuvaa) ja sekoita suklaamassan joukkoon.

  5. 5

    Kaada astioihin hyytymään mieluiten yön yli.

  6. 6

    Kiehauta kattilassa samppanja, sokeri, appelsiinin kuoret ja vaniljatanko. Raavi vaniljatangon siemenet myös joukkoon.

  7. 7

    Lisää kuutioitu raparperi ja hauduttele pari minuuttia kunnes raparperi on hieman pehmentynyt. Jäähdytä.

  8. 8

    Halkaise mansikat ja sekoita raparperisiirappi niiden joukkoon.

  9. 9

    Tarjoile moussen kanssa ja koristele syötävillä kukilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä