Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ei kuvaa

Valkosuklaa-samppanjamousse ja mansikkasalaattia

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

Mousse

3 dl
samppanjaa
300 g
valkosuklaata
3 kpl
liivatelehteä, liotettuna
1/2 l
kuohukermaa

Salaatti

1 kpl
rasia mansikoita
100 g
raparperia kuutioituna
1 kpl
vaniljatanko halkaistuna
1 kpl
appelsiinin kuoret
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
samppanjaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.

2

Kiehauta samppanja ja lisää liotetut liivatteet.

3

Kaada kolmannes samppanjasta suklaan joukkoon ja sekoita voimakkaasti jotta massan rasvat erottuvat. Sen jälkeen lisää vähitellen samppanjaa joukkoon ja sekoita voimakkaasti jotta seoksesta tulee tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

4

Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi (kermavaahdon tulisi olla vielä hieman valuvaa) ja sekoita suklaamassan joukkoon.

5

Kaada astioihin hyytymään mieluiten yön yli.

6

Kiehauta kattilassa samppanja, sokeri, appelsiinin kuoret ja vaniljatanko. Raavi vaniljatangon siemenet myös joukkoon.

7

Lisää kuutioitu raparperi ja hauduttele pari minuuttia kunnes raparperi on hieman pehmentynyt. Jäähdytä.

8

Halkaise mansikat ja sekoita raparperisiirappi niiden joukkoon.

9

Tarjoile moussen kanssa ja koristele syötävillä kukilla.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.