Valkosuklaa-veriappelsiinimousse - Yhteishyvä

Valkosuklaa-veriappelsiinimousse

Valkosuklaa-veriappelsiinimousse
Annokset
4
Uunin lämpötila
175°C
Paahdettu valkosuklaa antaa suklaamousselle kinuskisen maun. Raikas veriappelsiini keventää makeaa jälkiruokamoussea.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
(2 pkt) valkosuklaata
1
liivatelehti
2
veriappelsiinia
1 dl
maitoa
2 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaa. Levitä rouhe tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille. Paahda uunissa kullanruskeaksi 5–7 minuuttia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Ota ¼ suklaasta erilleen koristelua varten.

200 g
(2 pkt) valkosuklaata
2

Laita liivate 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Pese veriappelsiini huolellisesti. Raasta 1 tl kuorta.

1
liivatelehti
2
veriappelsiinia
3

Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Purista liivate ja lisää se ja paahdettu suklaa maitoon. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä.

1 dl
maitoa
4

Vaahdota kerma ja sokeri. Kääntele jäähtynyt suklaaseos ja appelsiininkuoriraaste kermavaahtoon. Jaa mousse annoskulhoihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

2 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
5

Kuori ja paloittele veriappelsiinit. Viimeistele mousseannokset veriappelsiinipaloilla ja paahdetulla valkosuklaalla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 13.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g128 g
Proteiinia6 g22 g
Rasvaa37 g148 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj2026 8102
Energiaa kcal484 1936

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • liivatelehti

  • veriappelsiinia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja32 g128 g
Proteiinia6 g22 g
Rasvaa37 g148 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj2026 8102
Energiaa kcal484 1936

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • liivatelehti

  • veriappelsiinia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.