
Valkosuklaa-veriappelsiinimousse
Ainekset
Valmistus
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaa. Levitä rouhe tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille. Paahda uunissa kullanruskeaksi 5–7 minuuttia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Ota ¼ suklaasta erilleen koristelua varten.
Laita liivate 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Pese veriappelsiini huolellisesti. Raasta 1 tl kuorta.
Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Purista liivate ja lisää se ja paahdettu suklaa maitoon. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sokeri. Kääntele jäähtynyt suklaaseos ja appelsiininkuoriraaste kermavaahtoon. Jaa mousse annoskulhoihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
Kuori ja paloittele veriappelsiinit. Viimeistele mousseannokset veriappelsiinipaloilla ja paahdetulla valkosuklaalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
526
2200
37,0 g
24,3 g
39,0 g
37,0 g
2,3 g
7,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli