Valkosuklaa-veriappelsiinimousse

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Paahdettu valkosuklaa antaa suklaamousselle kinuskisen maun. Raikas veriappelsiini keventää makeaa jälkiruokamoussea.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gvalkosuklaata
1 kplliivatelehti
2 kplveriappelsiinia
1 dlmaitoa
2 dlvispikermaa
1 rklsokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaa. Levitä rouhe tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille. Paahda uunissa kullanruskeaksi 5–7 minuuttia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Ota ¼ suklaasta erilleen koristelua varten.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
  2. 2

    Laita liivate 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Pese veriappelsiini huolellisesti. Raasta 1 tl kuorta.

    MääräAinesosa
    1 kplliivatelehti
    2 kplveriappelsiinia
  3. 3

    Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Purista liivate ja lisää se ja paahdettu suklaa maitoon. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
  4. 4

    Vaahdota kerma ja sokeri. Kääntele jäähtynyt suklaaseos ja appelsiininkuoriraaste kermavaahtoon. Jaa mousse annoskulhoihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    1 rklsokeria
  5. 5

    Kuori ja paloittele veriappelsiinit. Viimeistele mousseannokset veriappelsiinipaloilla ja paahdetulla valkosuklaalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä