Valkosuklaa-veriappelsiinimousse | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Valkosuklaa-veriappelsiinimousse

Valkosuklaa-veriappelsiinimousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahdettu valkosuklaa antaa suklaamousselle kinuskisen maun. Raikas veriappelsiini keventää makeaa jälkiruokamoussea.

Ainekset

200 g
(2 pkt) valkosuklaata
1
liivatelehti
2
veriappelsiinia
1 dl
maitoa
2 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaa. Levitä rouhe tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille. Paahda uunissa kullanruskeaksi 5–7 minuuttia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Ota ¼ suklaasta erilleen koristelua varten.

200 g
(2 pkt) valkosuklaata
2

Laita liivate 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Pese veriappelsiini huolellisesti. Raasta 1 tl kuorta.

1
liivatelehti
2
veriappelsiinia
3

Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Purista liivate ja lisää se ja paahdettu suklaa maitoon. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä.

1 dl
maitoa
4

Vaahdota kerma ja sokeri. Kääntele jäähtynyt suklaaseos ja appelsiininkuoriraaste kermavaahtoon. Jaa mousse annoskulhoihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

2 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
5

Kuori ja paloittele veriappelsiinit. Viimeistele mousseannokset veriappelsiinipaloilla ja paahdetulla valkosuklaalla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2026

484

37,0 g

24,3 g

32,0 g

30,0 g

0,5 g

5,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

liivatelehti,

veriappelsiinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli