Valkosuklaa-veriappelsiinimousse
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahdettu valkosuklaa antaa suklaamousselle kinuskisen maun. Raikas veriappelsiini keventää makeaa jälkiruokamoussea.
| 200 g | valkosuklaata |
| 1 kpl | liivatelehti |
| 2 kpl | veriappelsiinia |
| 1 dl | maitoa |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaa. Levitä rouhe tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille. Paahda uunissa kullanruskeaksi 5–7 minuuttia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Ota ¼ suklaasta erilleen koristelua varten.
- 2.
Laita liivate 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Pese veriappelsiini huolellisesti. Raasta 1 tl kuorta.
- 3.
Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Purista liivate ja lisää se ja paahdettu suklaa maitoon. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä.
- 4.
Vaahdota kerma ja sokeri. Kääntele jäähtynyt suklaaseos ja appelsiininkuoriraaste kermavaahtoon. Jaa mousse annoskulhoihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
- 5.
Kuori ja paloittele veriappelsiinit. Viimeistele mousseannokset veriappelsiinipaloilla ja paahdetulla valkosuklaalla.
Valkosuklaa-veriappelsiinimousse
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Paahdettu valkosuklaa antaa suklaamousselle kinuskisen maun. Raikas veriappelsiini keventää makeaa jälkiruokamoussea.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | valkosuklaata |
| 1 kpl | liivatelehti |
| 2 kpl | veriappelsiinia |
| 1 dl | maitoa |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi suklaa. Levitä rouhe tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille. Paahda uunissa kullanruskeaksi 5–7 minuuttia. Tarkkaile, ettei suklaa pala. Ota ¼ suklaasta erilleen koristelua varten.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata - 2
Laita liivate 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Pese veriappelsiini huolellisesti. Raasta 1 tl kuorta.
Määrä Ainesosa 1 kpl liivatelehti 2 kpl veriappelsiinia - 3
Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Purista liivate ja lisää se ja paahdettu suklaa maitoon. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa - 4
Vaahdota kerma ja sokeri. Kääntele jäähtynyt suklaaseos ja appelsiininkuoriraaste kermavaahtoon. Jaa mousse annoskulhoihin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 dl vispikermaa 1 rkl sokeria - 5
Kuori ja paloittele veriappelsiinit. Viimeistele mousseannokset veriappelsiinipaloilla ja paahdetulla valkosuklaalla.
Ravintosisältö
526
Energiaa kcal
2200
Energiaa kj
37,0 g
Rasvaa
24,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,0 g
Hiilihydraatteja
37,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
526
Energiaa kcal
2200
Energiaa kj
37,0 g
Rasvaa
24,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,0 g
Hiilihydraatteja
37,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























