Valkosuklaajäädyke ja marinoituja puolukoita | Makeiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Valkosuklaajäädyke ja marinoituja puolukoita

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

jäädyke:

100 g
Valkosuklaata
2 kpl
Munaa
1 kpl
Keltuainen
1 dl
Sokeria
4 dl
Vispikermaa

puolukat:

1 dl
Hunajaa
2 rkl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
200 g
Puolukoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Jäädyke

Sulata suklaa kiehuvassa vesihauteessa ja nosta jäähtymään. Vatkaa kulhossa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Valuta joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele lopuksi varovasti seokseen. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja peitä se kelmulla. Nosta vuoka pakastimeen ja anna jäätyä yön yli. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille, poista kelmut ja anna hetken pehmentyä ennen tarjoilua.

Puolukat

Kiehauta kattilassa hunaja, vesi ja kanelitanko. Anna maustua kannen alla noin 15 minuuttia. Ota kanelitanko pois ja lisää joukkoon puoliksi sulaneet marjat. Sekoita ja tarjoile haaleana kastikkeena kylmän valkosuklaajäädykkeen kanssa.

Resepti:
Katri Shröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.