Valkosuklaajäädyke ja marinoituja puolukoita - Yhteishyvä

Valkosuklaajäädyke ja marinoituja puolukoita

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

JÄÄDYKE:

100 g
Valkosuklaata
2 kpl
Munaa
1 kpl
Keltuainen
1 dl
Sokeria
4 dl
Vispikermaa

PUOLUKAT:

1 dl
Hunajaa
2 rkl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
200 g
Puolukoita

Näin teet

1

Jäädyke

Sulata suklaa kiehuvassa vesihauteessa ja nosta jäähtymään. Vatkaa kulhossa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Valuta joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele lopuksi varovasti seokseen. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja peitä se kelmulla. Nosta vuoka pakastimeen ja anna jäätyä yön yli. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille, poista kelmut ja anna hetken pehmentyä ennen tarjoilua.

Puolukat

Kiehauta kattilassa hunaja, vesi ja kanelitanko. Anna maustua kannen alla noin 15 minuuttia. Ota kanelitanko pois ja lisää joukkoon puoliksi sulaneet marjat. Sekoita ja tarjoile haaleana kastikkeena kylmän valkosuklaajäädykkeen kanssa.

Resepti
Katri Shröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa