Valkosuklaajäädyke ja marinoituja puolukoita

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Jäädyke:

100 gvalkosuklaata
2 kplmunaa
1 kplkeltuainen
1 dlsokeria
4 dlvispikermaa

Puolukat:

1 dlhunajaa
2 rklvettä
1 kplkanelitanko
200 gpuolukoita

Valmistus

  1. 1

    Jäädyke

    Sulata suklaa kiehuvassa vesihauteessa ja nosta jäähtymään. Vatkaa kulhossa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Valuta joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele lopuksi varovasti seokseen. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja peitä se kelmulla. Nosta vuoka pakastimeen ja anna jäätyä yön yli. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille, poista kelmut ja anna hetken pehmentyä ennen tarjoilua.

    Puolukat

    Kiehauta kattilassa hunaja, vesi ja kanelitanko. Anna maustua kannen alla noin 15 minuuttia. Ota kanelitanko pois ja lisää joukkoon puoliksi sulaneet marjat. Sekoita ja tarjoile haaleana kastikkeena kylmän valkosuklaajäädykkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025