Vanilja-vadelmapullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vanilja-vadelmapullat

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta

Ainekset

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
50 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 1/4 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
9 - 10 dl
Vehnäjauhoja

täyte:

200 g
Vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvisrasvavalmistetta
2 rkl
Vadelmamarmeladia

voiteluun:

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37 astetta). Ota kattila pois liedeltä ja kaada neste kulhoon. Murenna ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja erissä nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pötköiksi. Jaa pötköt 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele paloista pullia. Pane pullat leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita tuorejuusto ja marmeladi keskenään. Kaada täyte pakastuspussiin ja leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kananmunalla. Jätä kuopat voitelematta. Täytä pullat tuorejuustotäytteellä. Paista pullia uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.