Vanilja-vadelmapullat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vanilja-vadelmapullat

???
Kappaleita
24
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
50 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 1/4 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
9 - 10 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE:

200 g
Vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvisrasvavalmistetta
2 rkl
Vadelmamarmeladia

VOITELUUN:

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37 astetta). Ota kattila pois liedeltä ja kaada neste kulhoon. Murenna ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja erissä nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pötköiksi. Jaa pötköt 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele paloista pullia. Pane pullat leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita tuorejuusto ja marmeladi keskenään. Kaada täyte pakastuspussiin ja leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kananmunalla. Jätä kuopat voitelematta. Täytä pullat tuorejuustotäytteellä. Paista pullia uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2008
Muokattu: 15.5.2019