Vaniljainen patapulla - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljainen patapulla

Vaniljainen patapulla
Paloja
12
Uunin lämpötila
200°C
Kuohkean patapullan idea on sama kuin suositussa no knead -pataleivässä: käytä vain vähän hiivaa, unohda vaivaaminen ja kohota taikinaa yön yli.
Jaa Somessa

Ainekset

9 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 tl
kuivahiivaa
5 dl
maitoa
50 g
margariinia tai voita

TÄYTE

1 dl
sokeria
3 tl
vaniljasokeria
100 g
margariinia tai voita

KORISTELU

1 dl
tomusokeria
2 tl
sitruunamehua
nonparelleja

Näin teet

1

Mittaa kuivat aineet isoon kulhoon. Lisää kylmä maito ja sulatettu rasva. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Peitä kulho löyhästi kelmulla ja pyyheliinalla. Anna kohota vedottomassa paikassa huoneenlämmössä noin 8 tuntia.

1 tl
suolaa
9 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kardemummaa
1/2 dl
sokeria
50 g
margariinia tai voita
5 dl
maitoa
1 tl
kuivahiivaa
2

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpaperille. Taputtele se jauhotetuin käsin levyksi. Ripottele noin 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria taikinalevylle. Leikkaa kylmä rasva lastuiksi ja levitä 1/3 rasvasta sokerin päälle. Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja toista rasvan ja sokerin lisääminen kaksi kertaa. Käytä taittelussa tarvittaessa apuna vähän jauhoja. Peitä pulla liinalla ja anna kohota 2 tuntia.

1 dl
sokeria
3 tl
vaniljasokeria
100 g
margariinia tai voita
3

Laita noin 3 litran vetoinen tyhjä pata kansineen uuniin ja kuumenna uuni 200-asteiseksi.

4

Ota pata uunista ja siirrä kohonnut pulla leivinpapereineen varovasti kuumaan pataan. Pane kansi päälle. Kypsennä pullaa uunin keskitasolla 35 minuuttia. Poista kansi ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Siirrä pulla ritilälle jäähtymään.

5

Sekoita kuorrutus tomusokerista ja sitruunamehusta. Valuta kuorrute pullalle ja ripottele nonparelleja pinnalle.

1 dl
tomusokeria
2 tl
sitruunamehua
nonparelleja
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja54 g648 g
Proteiinia7 g89 g
Rasvaa12 g140 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1492 17900
Energiaa kcal356 4277

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl kuivahiivaa

  • nonparelleja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja54 g648 g
Proteiinia7 g89 g
Rasvaa12 g140 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1492 17900
Energiaa kcal356 4277

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl kuivahiivaa

  • nonparelleja

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.