Vaniljaiset Lucia-pullat - Yhteishyvä

Vaniljaiset Lucia-pullat

Vaniljaiset Lucia-pullat
Annokset
14
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Herkullisissa Lucia-pullissa maistuu sahrami. Viimeistele pullat mehevällä vaniljatäytteellä. Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA:

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa
1/4 tl
Suolaa
1 kpl
(à 1/2g) sahramia
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
7 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia

VANILJATÄYTE:

1 dl
Kuohukermaa
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Vaniljasokeria

VOITELUUN:

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sahrami sokeri ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa
1/4 tl
Suolaa
1 kpl
(à 1/2g) sahramia
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
75 g
Margariinia
7 dl
Vehnäjauhoja
2

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Anna kohota vielä 10 minuuttia.

3

Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja sokeri. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Sekoita, kunnes täyte sakenee ja jäähtyy. Siirrä tarvittaessa takaisin kuumalle levylle ja kiehauta nopeasti.

1 dl
Kuohukermaa
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Vaniljasokeria
4

Paina pulliin syvät kuopat ja lusikoi täytettä niihin. Voitele kananmunalla. Kypsennä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 13.12.2018
Jaa Somessa