Vaniljaiset Lucia-pullat

Arvostele resepti
14 Kappaletta

60 min

Herkullisissa Lucia-pullissa maistuu sahrami ja ne viimeistellään mehevällä vaniljatäytteellä. Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

2 1/2 dlmaitoa
25 gtuorehiivaa
1/4 tlsuolaa
1/2 g(1 ps) sahramia
3/4 dlsokeria
1 kplkananmuna
7 dlvehnäjauhoja
75 gmargariinia

Vaniljatäyte

1 dlkuohukermaa
1 1/2 rklvehnäjauhoja
2 rklsokeria
1 kplkananmuna
1 rklvaniljasokeria

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sahrami, sokeri ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    25 gtuorehiivaa
    1/4 tlsuolaa
    1/2 g(1 ps) sahramia
    3/4 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    75 gmargariinia
    7 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Anna kohota vielä 10 minuuttia.

  3. 3

    Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja sokeri. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Sekoita, kunnes täyte sakenee ja jäähtyy. Siirrä tarvittaessa takaisin kuumalle levylle ja kiehauta nopeasti.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
    1 1/2 rklvehnäjauhoja
    2 rklsokeria
    1 kplkananmuna
    1 rklvaniljasokeria
  4. 4

    Paina pulliin syvät kuopat ja lusikoi täytettä niihin. Voitele kananmunalla. Kypsennä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä