Vaniljaiset Lucia-pullat
60 min

Nappaa talteen!
Herkullisissa Lucia-pullissa maistuu sahrami ja ne viimeistellään mehevällä vaniljatäytteellä. Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta.
| Taikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
| Vaniljatäyte | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sahrami, sokeri ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Anna kohota vielä 10 minuuttia.
- 3.
Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja sokeri. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Sekoita, kunnes täyte sakenee ja jäähtyy. Siirrä tarvittaessa takaisin kuumalle levylle ja kiehauta nopeasti.
- 4.
Paina pulliin syvät kuopat ja lusikoi täytettä niihin. Voitele kananmunalla. Kypsennä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.
Vaniljaiset Lucia-pullat
Herkullisissa Lucia-pullissa maistuu sahrami ja ne viimeistellään mehevällä vaniljatäytteellä. Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
Vaniljatäyte | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sahrami, sokeri ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 25 g tuorehiivaa 1/4 tl suolaa 1/2 g (1 ps) sahramia 3/4 dl sokeria 1 kpl kananmuna 75 g margariinia 7 dl vehnäjauhoja - 2
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Anna kohota vielä 10 minuuttia.
- 3
Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja sokeri. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Sekoita, kunnes täyte sakenee ja jäähtyy. Siirrä tarvittaessa takaisin kuumalle levylle ja kiehauta nopeasti.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa 1 1/2 rkl vehnäjauhoja 2 rkl sokeria 1 kpl kananmuna 1 rkl vaniljasokeria - 4
Paina pulliin syvät kuopat ja lusikoi täytettä niihin. Voitele kananmunalla. Kypsennä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























