Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Värikäs kasvispiiras

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa

Ainekset

Pohja

125 g
Margariinia
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kylmää vettä
Ripaus suolaa

Täyte

1/2 kpl
Pientä purjoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Vihreä paprika
1 kpl
Keltainen paprika
Tilkka öljyä
1 dl
Mustia oliiveja
1 dl
Kevytkermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Juustoraastetta
1 tl
Yrttisekoitusta
Ripaus valkopippuria
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita keskenään pohjataikinan pehmeä rasva ja kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan. Pane vuoka uuniin 225 asteeseen ja paista noin 10 minuuttia.Pese ja pieni purjo ja paprikat. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä purjo- ja paprikapalat valkosipulisilpun kanssa pehmeiksi. Levitä kuullotetut kasvispalat ja oliivit piiraspohjalle. Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet ja kumoa seos kasvisten päälle vuokaan. Paista piirasta uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin vaaleanruskea. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä iltapalana.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 8.2.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.