![Vegaaninen suklaamousse](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/3RG7yG3Y8sRoPItgHgHx5x/5a2e0ca17e313bb86935ff44d5989c2b/Vegaaninen_suklaamousse_verkko_paakuva_2400x1350.jpg?fit=fill&h=900&q=75&w=1600)
Vegaaninen suklaamousse
Ainekset
Valmistus
Paloittele suklaa pieneen kulhoon.
Kuumenna ¾ dl vispiä kattilassa höyryävän kuumaksi. Kaada kuuma vispi suklaan päälle. Odota hetki, jotta suklaa alkaa sulaa. Sekoita seos tasaiseksi nuolijalla käännellen. Mausta tomusokerilla.
Vatkaa loppu vispi (1 ¾ dl) löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahto vähän kerrallaan huoneenlämpöisen suklaan joukkoon nuolijalla käännellen. Annostele vaahto jälkiruokakulhoihin. Nosta kulhot jääkaappiin viilentymään ja tekeytymään noin tunniksi.
Viimeistele suklaamousset ripauksella sormisuolaa ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit valmistaa suklaamousset jo edellisenä päivänä ja nostaa jääkaappiin peitettynä tekeytymään.
Vinkki: Koristele mousset lusikallisella vaahdotettua kauravispiä ja suklaarouheella.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
274
1146
21,0 g
6,5 g
16,0 g
13,0 g
4,3 g
3,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli