Vegaaninen suklaamousse

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kuohkeassa suklaamoussessa maistuu tuhti tumma suklaa, ja ripaus merisuolaa viimeistelee maun. Täyteläinen vegaaninen suklaamousse valmistuu vain muutamasta aineksesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gtummaa suklaata (vegaaninen)
2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä
2 rkltomusokeria

Lisäksi

sormisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Paloittele suklaa pieneen kulhoon.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata (vegaaninen)
  2. 2

    Kuumenna ¾ dl vispiä kattilassa höyryävän kuumaksi. Kaada kuuma vispi suklaan päälle. Odota hetki, jotta suklaa alkaa sulaa. Sekoita seos tasaiseksi nuolijalla käännellen. Mausta tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) kauravispiä
    2 rkltomusokeria
  3. 3

    Vatkaa loppu vispi (1 ¾ dl) löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahto vähän kerrallaan huoneenlämpöisen suklaan joukkoon nuolijalla käännellen. Annostele vaahto jälkiruokakulhoihin. Nosta kulhot jääkaappiin viilentymään ja tekeytymään noin tunniksi.

  4. 4

    Viimeistele suklaamousset ripauksella sormisuolaa ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    sormisuolaa

Vinkki: Voit valmistaa suklaamousset jo edellisenä päivänä ja nostaa jääkaappiin peitettynä tekeytymään.

Vinkki: Koristele mousset lusikallisella vaahdotettua kauravispiä ja suklaarouheella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2024
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä