Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset Blinit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Talven sesonkiherkut blinit sopivat myös vegaanista ruokavaliota noudattaville. Jätä taikinasta kananmunat pois ja korvaa maito soijamaidolla ja -jogurtilla.

Ainekset

1 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
makeuttamatonta soijamaitoa
20 g
hiivaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
maustamatonta soijajogurttia
1/2 tl
suolaa
1 dl
tummaa olutta
margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita yhteen tattari- ja vehnäjauhot.

1 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2

Lämmitä soijamaito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva ja rypsiöljy. Sekoita jauhoseos kevyesti vatkaten soijamaidon joukkoon.

2 1/2 dl
makeuttamatonta soijamaitoa
20 g
hiivaa
1 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää taikinan joukkoon vielä soijajogurtti, suola ja olut. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä kolmisen tuntia.

1 dl
maustamatonta soijajogurttia
1/2 tl
suolaa
1 dl
tummaa olutta
4

Paista vegaaniset blinit blinipannulla rapeaksi ja tarjoa avokadotahnan, merilevämädin, suolasienten tai vegaanimajoneesin kanssa.

margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

186

776

6,0 g

0,5 g

22,5 g

2,5 g

3,0 g

7,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli