Vegaaniset Blinit
Vegaaniset Blinit
Yhteistyössä

Vegaaniset Blinit

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Talven sesonkiherkut blinit sopivat myös vegaanista ruokavaliota noudattaville. Jätä taikinasta kananmunat pois ja korvaa maito soijamaidolla ja -jogurtilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dltattarijauhoja
1 dlvehnäjauhoja
2 1/2 dlmakeuttamatonta soijamaitoa
20 ghiivaa
1 rklrypsiöljyä
1 dlmaustamatonta soijajogurttia
1/2 tlsuolaa
1 dltummaa olutta
margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Sekoita yhteen tattari- ja vehnäjauhot.

    MääräAinesosa
    1 dltattarijauhoja
    1 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Lämmitä soijamaito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva ja rypsiöljy. Sekoita jauhoseos kevyesti vatkaten soijamaidon joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmakeuttamatonta soijamaitoa
    20 ghiivaa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää taikinan joukkoon vielä soijajogurtti, suola ja olut. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä kolmisen tuntia.

    MääräAinesosa
    1 dlmaustamatonta soijajogurttia
    1/2 tlsuolaa
    1 dltummaa olutta
  4. 4

    Paista vegaaniset blinit blinipannulla rapeaksi ja tarjoa avokadotahnan, merilevämädin, suolasienten tai vegaanimajoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
13.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025