Veriappelsiinikeikauskakku
Ainekset
KARAMELLISOIDUT APPELSIINIT
TAIKINA
VUOAN VOITELUUN
MASCARPONE-VAAHTERASIIRAPPIVAAHTO
Valmistus
Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä ja leikkaa veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Poista reunimmaiset viipaleet. Kuumenna siirappi pannulla ja lisää appelsiinit. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.
Purista taikinan appelsiinista mehu (noin ¾ dl). Yhdistä kulhossa mehu, munat, öljy ja siirappi. Yhdistä toisessa kulhossa kakkupohjan kuivat aineet. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon, älä vatkaa.
Öljyä pyöreä kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) ja lado pohjalle appelsiiniviipaleet. Säästä liemi. Levitä taikina viipaleiden päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa tarjoiluvadille ja valuta päälle liemi tasaisesti.
Sekoita mascarponejuusto ja siirappi keskenään. Tarjoa vaahto kakun kanssa.
Vinkki: Vaihda veriappelsiini omenaan tai nektariiniin.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
328
1373
17,8 g
6,0 g
36,4 g
22,3 g
1,5 g
4,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli