Veriappelsiinikeikauskakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Veriappelsiinikeikauskakku

Veriappelsiinikeikauskakku
Paloja
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Veriappelsiini-keikauskakku on klassisen ananaskeikauskakun raikas versio. Kakussa maistuvat karamellisoidut veriappelsiinit ja inkivääri. Mehevä kakkutaikina on helppo valmistaa ja koukuttavan herkullinen vaahterasiirappi-mascarponevaahto antaa kakulle viimeisin silauksen.
Jaa Somessa

Ainekset

KARAMELLISOIDUT APPELSIINIT

2 kpl
veriappelsiinia
3/4 dl
vaahterasiirappia

TAIKINA

1 kpl
veriappelsiini
2 kpl
kananmunaa
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
vaahterasiirappia
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
vaniljasokeria

VUOAN VOITELUUN

1 rkl
rypsiöljyä

MASCARPONE-VAAHTERASIIRAPPIVAAHTO

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
2 rkl
vaahterasiirappia

Vinkki: Vaihda veriappelsiini omenaan tai nektariiniin.

Näin teet

1

Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä ja leikkaa veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Poista reunimmaiset viipaleet. Kuumenna siirappi pannulla ja lisää appelsiinit. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

3/4 dl
vaahterasiirappia
2 kpl
veriappelsiinia
2

Purista taikinan appelsiinista mehu (noin ¾ dl). Yhdistä kulhossa mehu, munat, öljy ja siirappi. Yhdistä toisessa kulhossa kakkupohjan kuivat aineet. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon, älä vatkaa.

1 kpl
veriappelsiini
2 kpl
kananmunaa
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
vaahterasiirappia
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
vaniljasokeria
3

Öljyä pyöreä kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) ja lado pohjalle appelsiiniviipaleet. Säästä liemi. Levitä taikina viipaleiden päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa tarjoiluvadille ja valuta päälle liemi tasaisesti.

1 rkl
rypsiöljyä
4

Sekoita mascarponejuusto ja siirappi keskenään. Tarjoa vaahto kakun kanssa.

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
2 rkl
vaahterasiirappia
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 17.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1470 17639
Energiaa kcal351 4214
Rasvaa19.3 g232.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.4 g77.0 g
Hiilihydraatteja36.5 g438.0 g
Sokereita22.4 g269.0 g
Kuituja1.5 g18.0 g
Proteiinia6.9 g83.0 g
Suolaa0.7 g8.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl inkivääriä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1470 17639
Energiaa kcal351 4214
Rasvaa19.3 g232.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.4 g77.0 g
Hiilihydraatteja36.5 g438.0 g
Sokereita22.4 g269.0 g
Kuituja1.5 g18.0 g
Proteiinia6.9 g83.0 g
Suolaa0.7 g8.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl inkivääriä

Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.