Veriappelsiinikeikauskakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Veriappelsiinikeikauskakku
Play

Veriappelsiinikeikauskakku

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Veriappelsiini-keikauskakku on klassisen ananaskeikauskakun raikas versio. Kakussa maistuvat karamellisoidut veriappelsiinit ja inkivääri. Mehevä kakkutaikina on helppo valmistaa ja koukuttavan herkullinen vaahterasiirappi-mascarponevaahto antaa kakulle viimeisin silauksen.

Ruokavaliot

Ainekset

karamellisoidut appelsiinit

2 kpl
veriappelsiinia
3/4 dl
vaahterasiirappia

taikina

1 kpl
veriappelsiini
2 kpl
kananmunaa
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
vaahterasiirappia
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
vaniljasokeria

vuoan voiteluun

1 rkl
rypsiöljyä

mascarpone-vaahterasiirappivaahto

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
2 rkl
vaahterasiirappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä ja leikkaa veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Poista reunimmaiset viipaleet. Kuumenna siirappi pannulla ja lisää appelsiinit. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

3/4 dl
vaahterasiirappia
2 kpl
veriappelsiinia
2

Purista taikinan appelsiinista mehu (noin ¾ dl). Yhdistä kulhossa mehu, munat, öljy ja siirappi. Yhdistä toisessa kulhossa kakkupohjan kuivat aineet. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon, älä vatkaa.

1 kpl
veriappelsiini
2 kpl
kananmunaa
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
vaahterasiirappia
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
vaniljasokeria
3

Öljyä pyöreä kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) ja lado pohjalle appelsiiniviipaleet. Säästä liemi. Levitä taikina viipaleiden päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa tarjoiluvadille ja valuta päälle liemi tasaisesti.

1 rkl
rypsiöljyä
4

Sekoita mascarponejuusto ja siirappi keskenään. Tarjoa vaahto kakun kanssa.

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
2 rkl
vaahterasiirappia

Vinkki: Vaihda veriappelsiini omenaan tai nektariiniin.

Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 16.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1470

351

19,3 g

6,4 g

36,5 g

22,4 g

1,5 g

6,9 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli