Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Veriappelsiinikeikauskakku

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Veriappelsiini-keikauskakku on klassisen ananaskeikauskakun raikas versio. Kakussa maistuvat karamellisoidut veriappelsiinit ja inkivääri. Mehevä kakkutaikina on helppo valmistaa ja koukuttavan herkullinen vaahterasiirappi-mascarponevaahto antaa kakulle viimeisin silauksen.

Ainekset

KARAMELLISOIDUT APPELSIINIT

2 kpl
veriappelsiinia
3/4 dl
vaahterasiirappia

TAIKINA

1 kpl
veriappelsiini
2 kpl
kananmunaa
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
vaahterasiirappia
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
vaniljasokeria

VUOAN VOITELUUN

1 rkl
rypsiöljyä

MASCARPONE-VAAHTERASIIRAPPIVAAHTO

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
2 rkl
vaahterasiirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä ja leikkaa veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Poista reunimmaiset viipaleet. Kuumenna siirappi pannulla ja lisää appelsiinit. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

3/4 dl
vaahterasiirappia
2 kpl
veriappelsiinia
2

Purista taikinan appelsiinista mehu (noin ¾ dl). Yhdistä kulhossa mehu, munat, öljy ja siirappi. Yhdistä toisessa kulhossa kakkupohjan kuivat aineet. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon, älä vatkaa.

1 kpl
veriappelsiini
2 kpl
kananmunaa
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
vaahterasiirappia
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
vaniljasokeria
3

Öljyä pyöreä kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) ja lado pohjalle appelsiiniviipaleet. Säästä liemi. Levitä taikina viipaleiden päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa tarjoiluvadille ja valuta päälle liemi tasaisesti.

1 rkl
rypsiöljyä
4

Sekoita mascarponejuusto ja siirappi keskenään. Tarjoa vaahto kakun kanssa.

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
2 rkl
vaahterasiirappia

Vinkki: Vaihda veriappelsiini omenaan tai nektariiniin.

Miltä maistui?(2 arviota)
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

328

1373

17,8 g

6,0 g

36,4 g

22,3 g

1,5 g

4,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli