Vietnamilaiset Báhn mì -patongit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vietnamilaiset Báhn mì -patongit

???
Annokset
6
Katuruokatrendi näkyy kotikeittiössäkin. Vietnamilaisissa Báhn mì -patongeissa on nyhtöpossua, pikkelöityä porkkanaa ja chilimajoneesia. Lisää patongin täytteeksi myös kurkkua ja koristele halutessasi persiljalla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(2 kpl) paistopatonkeja

NYHTÖPOSSU

800 g
Porsaan kassleria
1 1/2 rkl
Ruokokidesokeria
2 tl
Karkeaaa merisuolaa
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Jauhettua korianteria
1/4 tl
Jauhettua cayennenpippuria

PIKKELÖITY PORKKANA

2 kpl
Porkkanaa
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
Suolaa

CHILIMAJONEESI

1 dl
Majoneesia
1/2 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Chilikastiketta (felix)
Suolaa

LISÄKSI

1/2 kpl
Kurkkua
(persiljaa)

Näin teet

1

Valmista pikkelöity porkkana. Kuori ja leikkaa tai raasta porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja suola, lisää porkkanasuikaleet joukkoon. Keitä minuutin ajan. Valuta seos esim. lasipurkkiin ja siirrä jäähtymään. Peitä kannella ja anna maustua tarjoiluun saakka.

Sekoita lihan mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Anna lihan maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Pyyhi mausteet pois lihan pinnalta ja siirrä liha uunivuokaan. Kaada vuokaan 1/2 dl vettä. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 5 tuntia.

Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna hieman jäähtyä. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi kahdella haarukalla ja sekoita lihasuikaleet paistoliemen joukkoon.

Sekoita chilimajoneesin ainekset. Suikaloi kurkku. Halkaise patongit ja sivele niille chilimajoneesia. Täytä lihasuikaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla ja kurkulla. Koristele halutessasi persiljalla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.6.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g83 g
Proteiinia26 g154 g
Rasvaa23 g136 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1531 9185
Energiaa kcal366 2194

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Karkeaaa merisuolaa

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 1 tl Jauhettua korianteria

  • 0,25 tl Jauhettua cayennenpippuria

  • 1 dl Vettä

  • Suolaa

  • Suolaa

  • (persiljaa)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja14 g83 g
Proteiinia26 g154 g
Rasvaa23 g136 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1531 9185
Energiaa kcal366 2194

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Karkeaaa merisuolaa

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 1 tl Jauhettua korianteria

  • 0,25 tl Jauhettua cayennenpippuria

  • 1 dl Vettä

  • Suolaa

  • Suolaa

  • (persiljaa)

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.