Vietnamilaiset Báhn mì -patongit | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vietnamilaiset Báhn mì -patongit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Katuruokatrendi näkyy kotikeittiössäkin. Vietnamilaisissa Báhn mì -patongeissa on nyhtöpossua, pikkelöityä porkkanaa ja chilimajoneesia. Lisää patongin täytteeksi myös kurkkua ja koristele halutessasi persiljalla.

Ainekset

1 kpl
(2 kpl) paistopatonkeja

nyhtöpossu

800 g
Porsaan kassleria
1 1/2 rkl
Ruokokidesokeria
2 tl
Karkeaaa merisuolaa
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Jauhettua korianteria
1/4 tl
Jauhettua cayennenpippuria

pikkelöity porkkana

2 kpl
Porkkanaa
1 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
Suolaa

chilimajoneesi

1 dl
Majoneesia
1/2 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Chilikastiketta (felix)
Suolaa

lisäksi

1/2 kpl
Kurkkua
(persiljaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista pikkelöity porkkana. Kuori ja leikkaa tai raasta porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja suola, lisää porkkanasuikaleet joukkoon. Keitä minuutin ajan. Valuta seos esim. lasipurkkiin ja siirrä jäähtymään. Peitä kannella ja anna maustua tarjoiluun saakka.

Sekoita lihan mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Anna lihan maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Pyyhi mausteet pois lihan pinnalta ja siirrä liha uunivuokaan. Kaada vuokaan 1/2 dl vettä. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 5 tuntia.

Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna hieman jäähtyä. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi kahdella haarukalla ja sekoita lihasuikaleet paistoliemen joukkoon.

Sekoita chilimajoneesin ainekset. Suikaloi kurkku. Halkaise patongit ja sivele niille chilimajoneesia. Täytä lihasuikaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla ja kurkulla. Koristele halutessasi persiljalla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.6.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1531

366

22,7 g

6,7 g

13,8 g

12,5 g

0,5 g

25,7 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Karkeaaa merisuolaa,

1 tl Paprikajauhetta,

1 tl Jauhettua korianteria,

0,25 tl Jauhettua cayennenpippuria,

1 dl Vettä,

Suolaa,

Suolaa,

(persiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli