Villiriisi-lohisalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Riisin keittämiseen:

4 dlvettä
suolaa
2 dlvilliriisiseosta

Lisäksi:

2 kplkananmunaa
1/2 kplruukku salaattia
150 ggraavi- tai kylmäsavulohta
1 kplsimpukoita tai 180 g katkarapuja
2 dlviinirypäleitä
1/2 kplkurkku tai 1 avokado
1/2 kplruukku herneenversoja halutessasi

Kastike:

1/2 dlöljyä
2 tlpunaviinietikkaa
1/2 tlsinappia
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kattilaan suola ja villiriisiseos. Anna kiehahtaa ja keitä 20 min. välillä sekoittaen. Kaada riisit lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä. Keitä kananmunat koviksi, noin 7 minuuttia. Pese ja paloittele salaatti. Paloittele lohi. Valuta simpukat tai katkaravut hyvin. Pese viinirypäleet, halkaise ja poista siemenet. Kuori ja paloittele kurkku tai avokado. Sekoita salaatinkastike öljystä, punaviinietikasta, sinapista, suolasta ja mustapippurista. Yhdistä salaatin ainekset. Ripottele joukkoon herneenversoja ja tarjoile lisäksi salaatinkastiketta.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä