Vuohenjuusto-purjokeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vuohenjuusto-purjokeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vuohenjuusto-purjokeitto maistuu lounaana ja alkukeittona. Ripottele vuohenjuustokeiton pinnalle ruohosipulisilppua ja voissa kiehautettuja omenakuutioita.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Pieni sipuli
1/2 kpl
Vihreää omenaa
1 rkl
Voita
300 g
Pakasteperuna-purjosekoitusta
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutio
100 - 150 g
Vuohen valkohomejuustoa
2 dl
Kermaa
1/4 tl
Rakuunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

pinnalle

Silputtua ruohosipulia
1/2 kpl
Omenaa kuutioina
1 rkl
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua sipuli, kuori ja kuutioi omena. Kuullota omena-sipuliseos voissa. Lisää pakastekasvikset, vesi ja liemikuutio. Anna hautua 10 minuuttia.

Lisää paloiteltu juusto ja soseuta keitto. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele keiton pinnalle ruohosipulisilppua ja voissa kiehautettuja omenakuutioita.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1702

407

33,3 g

22,0 g

14,5 g

4,5 g

1,5 g

9,5 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl Vettä,

0,25 tl Rakuunaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

Silputtua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli