Vuohenjuusto-purjokeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Vuohenjuusto-purjokeitto maistuu lounaana ja alkukeittona. Ripottele vuohenjuustokeiton pinnalle ruohosipulisilppua ja voissa kiehautettuja omenakuutioita.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni sipuli
1/2 kplvihreää omenaa
1 rklvoita
300 gpakasteperuna-purjosekoitusta
4 dlvettä
1 kplkasvis- tai kanaliemikuutio
100 - 150 gvuohen valkohomejuustoa
2 dlkermaa
1/4 tlrakuunaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Pinnalle

silputtua ruohosipulia
1/2 kplomenaa kuutioina
1 rklvoita

Valmistus

  1. 1

    Silppua sipuli, kuori ja kuutioi omena. Kuullota omena-sipuliseos voissa. Lisää pakastekasvikset, vesi ja liemikuutio. Anna hautua 10 minuuttia.

    Lisää paloiteltu juusto ja soseuta keitto. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele keiton pinnalle ruohosipulisilppua ja voissa kiehautettuja omenakuutioita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl Vettä, 0,25 tl Rakuunaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, Silputtua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä