Vuohenjuustopiirakka ja vadelmakastike

Herkullisen hyvä piirakka syntyy vuohenjuustosta. Tarjoile jäähtynyt piirakka vadelmakastikkeen kanssa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

125 gmargariinia
2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 kplmaitorahkaa (à 125 g)

Täyte

1 kplcottage-cheese -raejuustoa (300 g)
1 kplpehmeää vuohenjuustoa (150 g)
2 kplkananmunaa
3 rklsokeria

Vadelmakastike

200 gpakastevadelmia
4 rklhillosokeria
3 rkllaimennettua marja- tai sitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina levyksi kelmun päällä ja paketoi se. Nosta jääkaappiin. Valmista kastike. Keitä vadelmia, hillosokeria ja mehua kattilassa muutama minuutti. Painele seos siivilän läpi. Anna jäähtyä.

    Sekoita raejuusto, vuohenjuusto, muna ja sokeri. Painele taikina voidellun (halkaisijaltaan noin 24 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Valuta täyteseos taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä