Vuohenjuustopiirakka ja vadelmakastike

Nappaa talteen!
Herkullisen hyvä piirakka syntyy vuohenjuustosta. Tarjoile jäähtynyt piirakka vadelmakastikkeen kanssa.
| Taikina | |
|---|---|
| 125 g | margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 kpl | maitorahkaa (à 125 g) |
| Täyte | |
| 1 kpl | cottage-cheese -raejuustoa (300 g) |
| 1 kpl | pehmeää vuohenjuustoa (150 g) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 rkl | sokeria |
| Vadelmakastike | |
| 200 g | pakastevadelmia |
| 4 rkl | hillosokeria |
| 3 rkl | laimennettua marja- tai sitruunamehua |
- 1.
Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina levyksi kelmun päällä ja paketoi se. Nosta jääkaappiin. Valmista kastike. Keitä vadelmia, hillosokeria ja mehua kattilassa muutama minuutti. Painele seos siivilän läpi. Anna jäähtyä.
Sekoita raejuusto, vuohenjuusto, muna ja sokeri. Painele taikina voidellun (halkaisijaltaan noin 24 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Valuta täyteseos taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.
Vuohenjuustopiirakka ja vadelmakastike
Herkullisen hyvä piirakka syntyy vuohenjuustosta. Tarjoile jäähtynyt piirakka vadelmakastikkeen kanssa.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 125 g | margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 kpl | maitorahkaa (à 125 g) |
Täyte | |
| 1 kpl | cottage-cheese -raejuustoa (300 g) |
| 1 kpl | pehmeää vuohenjuustoa (150 g) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 rkl | sokeria |
Vadelmakastike | |
| 200 g | pakastevadelmia |
| 4 rkl | hillosokeria |
| 3 rkl | laimennettua marja- tai sitruunamehua |
Valmistus
- 1
Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina levyksi kelmun päällä ja paketoi se. Nosta jääkaappiin. Valmista kastike. Keitä vadelmia, hillosokeria ja mehua kattilassa muutama minuutti. Painele seos siivilän läpi. Anna jäähtyä.
Sekoita raejuusto, vuohenjuusto, muna ja sokeri. Painele taikina voidellun (halkaisijaltaan noin 24 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Valuta täyteseos taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
198
Energiaa kcal
829
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,2 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
198
Energiaa kcal
829
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,2 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












