Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vuohenjuustopiirakka ja vadelmakastike

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Herkullisen hyvä piirakka syntyy vuohenjuustosta. Tarjoile jäähtynyt piirakka vadelmakastikkeen kanssa.

Ainekset

Taikina

125 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 kpl
Maitorahkaa (à 125 g)

Täyte

1 kpl
Cottage-cheese -raejuustoa (300 g)
1 kpl
Pehmeää vuohenjuustoa (150 g)
2 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Sokeria

Vadelmakastike

200 g
Pakastevadelmia
4 rkl
Hillosokeria
3 rkl
Laimennettua marja- tai sitruunamehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina levyksi kelmun päällä ja paketoi se. Nosta jääkaappiin. Valmista kastike. Keitä vadelmia, hillosokeria ja mehua kattilassa muutama minuutti. Painele seos siivilän läpi. Anna jäähtyä.

Sekoita raejuusto, vuohenjuusto, muna ja sokeri. Painele taikina voidellun (halkaisijaltaan noin 24 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Valuta täyteseos taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

198

829

10,0 g

3,0 g

20,2 g

10,8 g

1,2 g

5,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli