Yhden kulhon suklaabrowniekakku

arvosana5/5

(2)arviota
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Superhelpon suklaakakun taikina valmistuu yhdessä kulhossa vain sekoittamalla. Tämä keskeltä kosteaksi jäävä kakku sulaa suussa!

Ainekset

MääräAinesosa
175 gmargariinia
200 gtaloussuklaata
2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa
3 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

margariinia
korppujauhoja
1 rklkaakaojauhetta (koristeluun)

Kuorrutus (halutessa)

25 gmargariinia
2 rklkaakaojauhetta
120 g(2 dl) tomusokeria
1 rklmaitoa
nonparelleja

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

    MääräAinesosa
    margariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Paloittele margariini ja suklaa mikronkestävään leivontavuokaan. Sulata täydellä teholla vähän kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.

    MääräAinesosa
    175 gmargariinia
    200 gtaloussuklaata
  3. 3

    Lisää sokerit ja suola kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Sekoita munat suklaaseokseen. Mittaa vehnäjauhot astiaan. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kumoa taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä haaleaksi ennen vuoasta irrottamista.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  5. 5

    Siirrä kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai kuorruta kakku halutessasi. Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja maito rasvaan. Käytä sen verran maitoa, että kuorrutteesta tulee notkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele nonparelleilla.

    MääräAinesosa
    1 rklkaakaojauhetta (koristeluun)
    25 gmargariinia
    2 rklkaakaojauhetta
    120 g(2 dl) tomusokeria
    1 rklmaitoa
    nonparelleja

Vinkki: Voit tehdä taikinan myös ilman mikroaaltouunia. Sulata tällöin ainekset liedellä kattilassa ja tee taikina kattilaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: korppujauhoja, nonparelleja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
13.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä