Yhden kulhon suklaabrowniekakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Superhelpon suklaakakun taikina valmistuu yhdessä kulhossa vain sekoittamalla. Tämä keskeltä kosteaksi jäävä kakku sulaa suussa!
| 175 g | margariinia |
| 200 g | taloussuklaata |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
| 1 rkl | kaakaojauhetta (koristeluun) |
| Kuorrutus (halutessa) | |
| 25 g | margariinia |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 120 g | (2 dl) tomusokeria |
| 1 rkl | maitoa |
| nonparelleja | |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
- 2.
Paloittele margariini ja suklaa mikronkestävään leivontavuokaan. Sulata täydellä teholla vähän kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- 3.
Lisää sokerit ja suola kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä.
- 4.
Sekoita munat suklaaseokseen. Mittaa vehnäjauhot astiaan. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kumoa taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä haaleaksi ennen vuoasta irrottamista.
- 5.
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai kuorruta kakku halutessasi. Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja maito rasvaan. Käytä sen verran maitoa, että kuorrutteesta tulee notkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele nonparelleilla.
Yhden kulhon suklaabrowniekakku
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Superhelpon suklaakakun taikina valmistuu yhdessä kulhossa vain sekoittamalla. Tämä keskeltä kosteaksi jäävä kakku sulaa suussa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 175 g | margariinia |
| 200 g | taloussuklaata |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Lisäksi | |
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
| 1 rkl | kaakaojauhetta (koristeluun) |
Kuorrutus (halutessa) | |
| 25 g | margariinia |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 120 g | (2 dl) tomusokeria |
| 1 rkl | maitoa |
| nonparelleja | |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Määrä Ainesosa margariinia korppujauhoja - 2
Paloittele margariini ja suklaa mikronkestävään leivontavuokaan. Sulata täydellä teholla vähän kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
Määrä Ainesosa 175 g margariinia 200 g taloussuklaata - 3
Lisää sokerit ja suola kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1/4 tl suolaa - 4
Sekoita munat suklaaseokseen. Mittaa vehnäjauhot astiaan. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kumoa taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä haaleaksi ennen vuoasta irrottamista.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 5
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai kuorruta kakku halutessasi. Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja maito rasvaan. Käytä sen verran maitoa, että kuorrutteesta tulee notkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele nonparelleilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl kaakaojauhetta (koristeluun) 25 g margariinia 2 rkl kaakaojauhetta 120 g (2 dl) tomusokeria 1 rkl maitoa nonparelleja
Vinkki: Voit tehdä taikinan myös ilman mikroaaltouunia. Sulata tällöin ainekset liedellä kattilassa ja tee taikina kattilaan.
Ravintosisältö
351
Energiaa kcal
1470
Energiaa kj
20,2 g
Rasvaa
8,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
33,5 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
351
Energiaa kcal
1470
Energiaa kj
20,2 g
Rasvaa
8,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
33,5 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: korppujauhoja, nonparelleja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























