Yrttikotijuusto

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 lmaitoa
6 dlpiimää
3 kplmunaa
1 tlsuolaa
2 rklsilputtua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna maito kiehumispisteeseen isossa kattilassa. Lisää piimään kananmunat ja kaada seos maidon joukkoon. Kuumenna seos vielä kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä. Anna seoksen seistä vartin ajan ja kerää juustomassa sitten reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään. Painele massaa kevyesti niin, että hera valuu pois. Heran voit säästää ja käyttää esimerkiksi sämpylätaikinan tekemiseen. Sekoita massaan suola ja ruohosipulisilppu ja pane massa sideharsoineen juustomuottiin tai siivilään. Aseta päälle kevyt paino ja alle lautanen. Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli.Halutessasi voit ruskistaa juuston pinnan vielä munalla voideltuna nopeasti 250 asteisessa uunissa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä