Yrttikotijuusto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Yrttikotijuusto

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

2 l
Maitoa
6 dl
Piimää
3 kpl
Munaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Silputtua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna maito kiehumispisteeseen isossa kattilassa. Lisää piimään kananmunat ja kaada seos maidon joukkoon. Kuumenna seos vielä kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä. Anna seoksen seistä vartin ajan ja kerää juustomassa sitten reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään. Painele massaa kevyesti niin, että hera valuu pois. Heran voit säästää ja käyttää esimerkiksi sämpylätaikinan tekemiseen. Sekoita massaan suola ja ruohosipulisilppu ja pane massa sideharsoineen juustomuottiin tai siivilään. Aseta päälle kevyt paino ja alle lautanen. Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli.Halutessasi voit ruskistaa juuston pinnan vielä munalla voideltuna nopeasti 250 asteisessa uunissa.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.