Yrttikuorrutettu kirjolohi ja tsatsikiperunat
Yrttikuorrutettu kirjolohi ja tsatsikiperunat
Yhteistyössä

Yrttikuorrutettu kirjolohi ja tsatsikiperunat

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohta
1/3 tlkuivattuja chilihiutaleita
2 kplvalkosipulinkynttä murskattuna
3 rklsilputtua persiljaa
2 rkloliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
sitruunalohkoja

Uunipaahdettu parsakaali:

1 kpliso parsakaali kukintoina
2 rkloliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria

Tsatsikiperunat:

600 gkiinteitä perunoita, keitettynä
1/2 kplkurkku
1/2 kplruukku minttua
1 dlruokajogurttia
suolaa, pippuria

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 175 asteeseen. (mielellään kiertoilma)

  2. 2

    Aseta kirjolohi uunivuokaan/pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. 3

    Sekoita öljy ja mausteet. Hiero makuöljy kirjolohen pintaan ja paista uunissa 13–15 minuuttia.

  4. 4

    Levitä parsakaalit pellille ja valuta oliiviöljyä pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. 5

    Paahda 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Parsakaalin pitää olla rapsakka.

  6. 6

    Sekoita kulhon pohjalle ohueksi suikaloitu/raastettu ja valutettu kurkku, silputtu minttu ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  7. 7

    Viipaloi keitetyt perunat ja lisää kastikkeeseen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025