Yhteistyössä: Food Market Herkku

Nappaa talteen!
| 1/3 tl | kuivattua chilihiutaleita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä murskattuina |
| 3 rkl | silputtua persiljaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| n. 700 g kirjolohifileetä | |
| suolaa, mustapippuria | |
| tarjoiluun: | |
|---|---|
| sitruunalohkoja | |
| silputtua basilikaa | |
| Uunipaahdettu parsakaali: | |
| 2 kpl | pientä parsakaalia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | hienoksi raastettua parmesaania |
| sormisuolaa, mustapippuria | |
| Tsatsikiperunat: | |
| 600 g | lapin puikulaperunoita |
| 1/2 kpl | kurkku |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| 1-2 dl tzazikia | |
Lämmitä uuni 175 asteeseen. jos sinulla on kiertoilmauuni, saat myös parsakaalit samaan uuniin.
Aseta kirjolohi uunivuokaan tai pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita öljy ja mausteet. Hiero kirjolohen pintaan ja laita kala uuniin n 13–15 minuutiksi.
Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja silppua basilikaa pinnalle. Tarjoile esim. tsatsikiperunoiden ja uunipaahdetun parsakaalin kanssa.
Yhteistyössä: Food Market Herkku

| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/3 tl | kuivattua chilihiutaleita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä murskattuina |
| 3 rkl | silputtua persiljaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| n. 700 g kirjolohifileetä | |
| suolaa, mustapippuria | |
tarjoiluun: | |
| sitruunalohkoja | |
| silputtua basilikaa | |
Uunipaahdettu parsakaali: | |
| 2 kpl | pientä parsakaalia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | hienoksi raastettua parmesaania |
| sormisuolaa, mustapippuria | |
Tsatsikiperunat: | |
| 600 g | lapin puikulaperunoita |
| 1/2 kpl | kurkku |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| 1-2 dl tzazikia | |
Lämmitä uuni 175 asteeseen. jos sinulla on kiertoilmauuni, saat myös parsakaalit samaan uuniin.
Aseta kirjolohi uunivuokaan tai pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita öljy ja mausteet. Hiero kirjolohen pintaan ja laita kala uuniin n 13–15 minuutiksi.
Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja silppua basilikaa pinnalle. Tarjoile esim. tsatsikiperunoiden ja uunipaahdetun parsakaalin kanssa.
Uunipaahdettu parsakaali
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa parsakaali kukinnoiksi. Sekoita oliiviöljy ja valkosipulimurska parsakaalikukintojen joukkoon. Levitä uuni pellille Paahda uunissa n. 25 minuuttia kunnes parsakaali on rapsakkaa. Ripottele parmesaaniraaste kuumien parsakaalien pintaan. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.
Tsatsikiperunat
Keitä perunat suolatussa vedessä. Anna jäähtyä. Sekoita kulhon pohjalle ohueksi suikaloitu kurkku, silputtu minttu ja tsatsiki. Halkaise perunat ja kääntele joukkoon. Anna maustua hetken.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.