Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttikuorrutettu kirjolohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1/3 tl
kuivattua chilihiutaleita
2 kpl
valkosipulinkynttä murskattuina
3 rkl
silputtua persiljaa
2 rkl
oliiviöljyä
n. 700 g kirjolohifileetä
suolaa, mustapippuria

tarjoiluun:

sitruunalohkoja
silputtua basilikaa

Uunipaahdettu parsakaali:

2 kpl
pientä parsakaalia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sitruuna
3 rkl
hienoksi raastettua parmesaania
sormisuolaa, mustapippuria

Tsatsikiperunat:

600 g
lapin puikulaperunoita
1/2 kpl
kurkku
1/2 kpl
ruukkua minttua
1-2 dl Tzazikia

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Lämmitä uuni 175 asteeseen. jos sinulla on kiertoilmauuni, saat myös parsakaalit samaan uuniin.

2

Aseta kirjolohi uunivuokaan tai pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.

3

Sekoita öljy ja mausteet. Hiero kirjolohen pintaan ja laita kala uuniin n 13–15 minuutiksi.

4

Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja silppua basilikaa pinnalle. Tarjoile esim. tsatsikiperunoiden ja uunipaahdetun parsakaalin kanssa.

Uunipaahdettu parsakaali

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa parsakaali kukinnoiksi. Sekoita oliiviöljy ja valkosipulimurska parsakaalikukintojen joukkoon. Levitä uuni pellille Paahda uunissa n. 25 minuuttia kunnes parsakaali on rapsakkaa. Ripottele parmesaaniraaste kuumien parsakaalien pintaan. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Tsatsikiperunat

Keitä perunat suolatussa vedessä. Anna jäähtyä. Sekoita kulhon pohjalle ohueksi suikaloitu kurkku, silputtu minttu ja tsatsiki. Halkaise perunat ja kääntele joukkoon. Anna maustua hetken.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.