Yrttikuorrutettu kirjolohi
Yrttikuorrutettu kirjolohi
Yhteistyössä

Yrttikuorrutettu kirjolohi

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/3 tlkuivattua chilihiutaleita
2 kplvalkosipulinkynttä murskattuina
3 rklsilputtua persiljaa
2 rkloliiviöljyä
n. 700 g kirjolohifileetä
suolaa, mustapippuria

tarjoiluun:

sitruunalohkoja
silputtua basilikaa

Uunipaahdettu parsakaali:

2 kplpientä parsakaalia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1 kplsitruuna
3 rklhienoksi raastettua parmesaania
sormisuolaa, mustapippuria

Tsatsikiperunat:

600 glapin puikulaperunoita
1/2 kplkurkku
1/2 kplruukkua minttua
1-2 dl tzazikia

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 175 asteeseen. jos sinulla on kiertoilmauuni, saat myös parsakaalit samaan uuniin.

  2. 2

    Aseta kirjolohi uunivuokaan tai pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. 3

    Sekoita öljy ja mausteet. Hiero kirjolohen pintaan ja laita kala uuniin n 13–15 minuutiksi.

  4. 4

    Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja silppua basilikaa pinnalle. Tarjoile esim. tsatsikiperunoiden ja uunipaahdetun parsakaalin kanssa.

Uunipaahdettu parsakaali

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa parsakaali kukinnoiksi. Sekoita oliiviöljy ja valkosipulimurska parsakaalikukintojen joukkoon. Levitä uuni pellille Paahda uunissa n. 25 minuuttia kunnes parsakaali on rapsakkaa. Ripottele parmesaaniraaste kuumien parsakaalien pintaan. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Tsatsikiperunat

Keitä perunat suolatussa vedessä. Anna jäähtyä. Sekoita kulhon pohjalle ohueksi suikaloitu kurkku, silputtu minttu ja tsatsiki. Halkaise perunat ja kääntele joukkoon. Anna maustua hetken.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä