Vinkkejä turkkilaisen jogurtin käyttöön
- Sekoita jogurtista kylmiä kastikkeita. Mausta ne esimerkiksi tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä. Klassinen jogurttikastike on tsatsiki, jossa on raastettua valutettua kurkkua ja valkosipulia. Tarjoa tsatsikia esimerkiksi salaattien ja grilliruokien lisäkkeenä.
- Makeita kastikkeita saat sekoittamalla jogurttiin sokeria tai hunajaa, sitrusmehua tai marjasosetta. Tarjoa esimerkiksi marjojen, hedelmien ja leivonnaisten kera.
- Turkkilainen jogurtti kuohkeuttaa leivinjauheella kohotettavat piirakka- tai muffinitaikinat ja sopii myös hiivaleivonnaisiin, kuten sämpylöihin ja leipiin. Ohenna jogurttia tarvittaessa esimerkiksi maidolla. Kokeile sitä myös rahka-voitaikinoissa rahkan tilalla.
- Lisää turkkilaista jogurttia murekemassaan, kun valmistat esimerkiksi lihapullia tai jauhelihapihvejä.
- Sekoita jogurtista smoothie- tai lassijuomia.
- Kokeile jogurttia kakuntäytteenä tai -kuorrutteena. Kevennä kermavaahtoa sekoittamalla siihen paksua jogurttia.
- Turkkilaisesta jogurtista saa helpon jälkiruoan marjojen ja myslin kanssa. Kokeilemisen arvoinen on myös välimerellinen tapa nauttia jogurtti juoksevan hunajan ja pähkinöiden kanssa.