Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mangon taikaa – 10 raikasta yllätysreseptiä helmikuun satokausihedelmästä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.2.2021
|
Muokattu: 1.2.2021
Joko olet hurahtanut mangoon? Mehukkaat ja makeat sesongin hedelmät ovat pullollaan vitamiineja, kuituja ja mahtavia makuja, jotka sopivat myös suolaisiin ruokiin. Mangota mausteiset curryt ja wokit. Paloittele hedelmä trendikkäisiin lohitacoihin ja yllätä perhe jauhelihavuoalla, jossa maistuu mango.

1. Starttaa aamu vihreällä mangosmoothiella

Nauti vitamiinit, kuidut ja hyvät rasvat hedelmäisestä smoothie bowlista! Mangosmoothien herkullinen vihreä väri tulee avokadosta, kiivistä ja salaattipinaatista. Lusikoitavan pehmeän rakenteen saat soseuttamalla smoothieen pakastettuja banaaninpaloja.

2. Tämä on hitti! Pehmeät tacot ja mango-lohiceviche

Hyppää mukaan tacohuumaan! Lataa pehmeiden tortillojen täytteeksi mangotettua lohicevicheä, guacamolea, kirsikkatomaatteja ja korianterinlehtiä.

3. Vastustamaton viikonloppuherkku: mangoguacamole

Itse tehty guacamole palkitsee aina! Tarvitset vain haarukan ja terävän veitsen – sekä avokadoja, mangon, limen ja mausteet. Nouki suuhun rapeilla nachoilla.

4. Lämmin bataattisalaatti taltuttaa isonkin nälän

Anna paahdetulle bataatti-papusalaatille makea piristysruiske – mangota se!

5. Kesytä tulinen curry lempeällä mangolla

Tiesitkö, että tiivismaltoinen mango sopii myös patoihin ja kastikkeisiin? Lisää kuutioitu mango lähes valmiiseen ruokaan ja kuumenna. Mangotetun broilericurryn pariksi sopii kookosmaidossa keitetty riisi.

6. Hyvän ruuan salaisuuksia ovat hapot ja makeus

Hapokas passion ja makea mango ovat oiva pari ruoanlaitossa. Lisää hedelmiä esimerkiksi nopeaan nuudeliwokkiin, joka sisältää täyteläisiä makuja: naudanlihaa, täysjyvänuudelia ja maapähkinöitä.

7. Mango vie makumatkalle Thaimaahan

Kun kaukokaipuu iskee, haukkaa ensiavuksi tahmaisen makeaa mangoriisiä. Thaimaalainen jälkiruokaklassikko on helppo tehdä puuroriisistä ja kookoskermasta.

8. Uudista arkinen uuniruoka mangolla ja manteleilla

Kyllästyttääkö perunat ja jauheliha? Paista niistä hauska bobotie eli eteläafrikkalainen jauhelihapaistos. Mangoa ja manteleita sisältävä uuniruoka on myös pienten ruokailijoiden mieleen.

9. Tee mangolassi tuoreesta hedelmästä tai oikaise valmiilla soseella

Onko lassi välipala, ruokajuoma vai jälkiruoka? Surauta raikkaasta jogurtista ja mehukkaasta mangosta juoma, joka maistuu kaikissa tilanteissa.

10. Piilota mangotiikeri marengin alle

Muistatko lapsuuden jännittävän jäätelöherkun, joka ei sulanut, vaikka se kävi kuumassa uunissa? Uuden ajan uunijäätelö tehdään mangolla raidoitettuna.