Broileri-mangocurry ja kookosriisi

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Broileri-mangocurry syntyy pikavauhtia paistileikkeistä ja currytahnasta. Hurmaavan mausteisen ja aavistuksen makean curryn seuralaiseksi sopii kookosmaidossa keitetty riisi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gbroilerin paistileikettä
4 rklrypsiöljyä
4 rklpunaista thai curry -tahnaa
2 rkltomaattipyreetä
4 dlvettä
200 gvihreitä papuja (pakaste)
1 kplmango
4 kplkevätsipulinvartta
1 kplsitruuna
1/2 tlsuolaa

Kookosriisi

500 mlkookosmaitoa
4 dlvettä
3 dltäysjyväriisiä
4 kplkaffirlimen lehteä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota broilerit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista.

    MääräAinesosa
    600 gbroilerin paistileikettä
  2. 2

    Valmista kookosriisi kuumentamalla kookosmaito ja vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää riisit, limenlehdet ja liemikuutio. Keitä 35 minuuttia, sekoita välillä. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    500 mlkookosmaitoa
    4 dlvettä
    3 dltäysjyväriisiä
    4 kplkaffirlimen lehteä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Paista broilerit molemmin puolin öljyssä pannulla. Lisää currytahna ja tomaattipyree. Paista 2 minuuttia. Lisää vesi ja keitä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
    4 rklpunaista thai curry -tahnaa
    2 rkltomaattipyreetä
    4 dlvettä
  4. 4

    Sulata ja valuta pavut. Kuori ja kuutioi mango. Hienonna sipulinvarret. Lisää ne pannulle ja kypsennä 5 minuuttia. Purista sitruunan mehu joukkoon ja mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    200 gvihreitä papuja (pakaste)
    1 kplmango
    4 kplkevätsipulinvartta
    1 kplsitruuna
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 4 kpl kaffirlimen lehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 27.11.2025

Samankaltaisia reseptejä