Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Bobotie on perinteinen Etelä-Afrikasta kotoisin oleva paistos, jossa paistettu mausteinen jauheliha kuorrutetaan munamaidolla. Jauhelihavuoassa maistuvat bobotien hedelmäiset ja lempeän mausteiset maut.
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | currya |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | mango |
| 500 g | (1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste) |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 250 ml | (1 prk) pippurikermaa 15% |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
- 1.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipuli ja mausteet pannulle.
- 2.
Huuhtele mango. Leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Kääntele kuutiot jauhelihan joukkoon.
- 3.
Öljyä uunivuoka (vetoisuus 3 l). Kaada perunasipulisekoitus vuokaan. Sekoita jauhelihaseos ja mantelilastut joukkoon.
- 4.
Riko munat kulhoon ja sekoita kerma joukkoon. Kaada seos vuokaan. Koristele mantelilastuilla.
- 5.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka
arvosana4/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Bobotie on perinteinen Etelä-Afrikasta kotoisin oleva paistos, jossa paistettu mausteinen jauheliha kuorrutetaan munamaidolla. Jauhelihavuoassa maistuvat bobotien hedelmäiset ja lempeän mausteiset maut.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | currya |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | mango |
| 500 g | (1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste) |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 250 ml | (1 prk) pippurikermaa 15% |
Lisäksi | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipuli ja mausteet pannulle.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudan jauhelihaa 10 % 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 tl currya 1 tl suolaa - 2
Huuhtele mango. Leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Kääntele kuutiot jauhelihan joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl mango - 3
Öljyä uunivuoka (vetoisuus 3 l). Kaada perunasipulisekoitus vuokaan. Sekoita jauhelihaseos ja mantelilastut joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun 500 g (1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste) 1/2 dl mantelilastuja - 4
Riko munat kulhoon ja sekoita kerma joukkoon. Kaada seos vuokaan. Koristele mantelilastuilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 250 ml (1 prk) pippurikermaa 15% 1/2 dl mantelilastuja - 5
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki: Käytä jauhelihan sijaan kaurajauhista ja korvaa tuore mango säilykemangolla.
Ravintosisältö
545
Energiaa kcal
2280
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
545
Energiaa kcal
2280
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl currya.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























