Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka

Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bobotie on perinteinen Etelä-Afrikasta kotoisin oleva paistos, jossa paistettu mausteinen jauheliha kuorrutetaan munamaidolla. Jauhelihavuoassa maistuvat bobotien hedelmäiset ja lempeän mausteiset maut.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
currya
1 tl
suolaa
1 kpl
mango
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1/2 dl
mantelilastuja
2 kpl
kananmunaa
250 ml
(1 prk) pippurikermaa 15%

lisäksi

1/2 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
1/2 dl
mantelilastuja pinnalle

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipuli ja mausteet pannulle.

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
currya
1 tl
suolaa
2

Huuhtele mango. Leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Kääntele kuutiot jauhelihan joukkoon.

1 kpl
mango
3

Öljyä uunivuoka (vetoisuus 3 l). Kaada perunasipulisekoitus vuokaan. Sekoita jauhelihaseos ja mantelilastut joukkoon.

1/2 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1/2 dl
mantelilastuja
4

Riko munat kulhoon ja sekoita kerma joukkoon. Kaada seos vuokaan. Koristele mantelilastuilla.

2 kpl
kananmunaa
250 ml
(1 prk) pippurikermaa 15%
1/2 dl
mantelilastuja pinnalle
5

Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Käytä jauhelihan sijaan kaurajauhista ja korvaa tuore mango säilykemangolla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 22.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1840

440

23,0 g

8,3 g

30,3 g

8,3 g

2,5 g

26,3 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl currya,

0,5 dl mantelilastuja,

0,5 dl mantelilastuja pinnalle.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli