Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Bobotie on perinteinen Etelä-Afrikasta kotoisin oleva paistos, jossa paistettu mausteinen jauheliha kuorrutetaan munamaidolla. Jauhelihavuoassa maistuvat bobotien hedelmäiset ja lempeän mausteiset maut.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tlcurrya
1 tlsuolaa
1 kplmango
500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1/2 dlmantelilastuja
2 kplkananmunaa
250 ml(1 prk) pippurikermaa 15%

Lisäksi

1/2 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
1/2 dlmantelilastuja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipuli ja mausteet pannulle.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 tlcurrya
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele mango. Leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Kääntele kuutiot jauhelihan joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplmango
  3. 3

    Öljyä uunivuoka (vetoisuus 3 l). Kaada perunasipulisekoitus vuokaan. Sekoita jauhelihaseos ja mantelilastut joukkoon.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
    500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
    1/2 dlmantelilastuja
  4. 4

    Riko munat kulhoon ja sekoita kerma joukkoon. Kaada seos vuokaan. Koristele mantelilastuilla.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    250 ml(1 prk) pippurikermaa 15%
    1/2 dlmantelilastuja
  5. 5

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Käytä jauhelihan sijaan kaurajauhista ja korvaa tuore mango säilykemangolla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä