Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Eteläafrikkalaistyylinen jauhelihavuoka

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Bobotie on perinteinen Etelä-Afrikasta kotoisin oleva paistos, jossa paistettu mausteinen jauheliha kuorrutetaan munamaidolla. Jauhelihavuoassa maistuvat bobotien hedelmäiset ja lempeän mausteiset maut.

Ainekset

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
currya
1 tl
suolaa
1 kpl
mango
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1/2 dl
mantelilastuja
2 kpl
kananmunaa
250 ml
(1 prk) pippurikermaa 15%

Lisäksi

1/2 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
1/2 dl
mantelilastuja pinnalle

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipuli ja mausteet pannulle.

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
currya
1 tl
suolaa
2

Huuhtele mango. Leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Kääntele kuutiot jauhelihan joukkoon.

1 kpl
mango
3

Öljyä uunivuoka (vetoisuus 3 l). Kaada perunasipulisekoitus vuokaan. Sekoita jauhelihaseos ja mantelilastut joukkoon.

1/2 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1/2 dl
mantelilastuja
4

Riko munat kulhoon ja sekoita kerma joukkoon. Kaada seos vuokaan. Koristele mantelilastuilla.

2 kpl
kananmunaa
250 ml
(1 prk) pippurikermaa 15%
1/2 dl
mantelilastuja pinnalle
5

Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Käytä jauhelihan sijaan kaurajauhista ja korvaa tuore mango säilykemangolla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
|
Muokattu: 9.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

545

2280

32,0 g

8,8 g

31,3 g

9,3 g

4,5 g

30,3 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli