Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mango sticky rice

Mango sticky rice

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen mangon ja tahmean kookosriisin yhdistelmä auttaa kaukokaipuuseen. Thaimaalaisen jälkiruokaklassikon valmistus onnistuu helposti puuroriisistä kattilassa.

Ainekset

kookosriisi

1 1/2 dl
puuroriisiä
3 1/2 dl
vettä
2 dl
(1 prk) kookoskermaa
1 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa

lisäksi

400 g
mangoa
(tuoretta minttua)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele riisi kattilassa viileällä vedellä noin 5 kertaa, kunnes vesi on lähes kirkasta. Hiero samalla riisiä sormien välissä. Valuta riisi ja lisää joukkoon vesi (3 ½ dl).

1 1/2 dl
puuroriisiä
3 1/2 dl
vettä
2

Keitä riisiä kannen alla miedolla lämmöllä sekoittamatta 20–25 minuuttia, kunnes se on kypsää ja vesi on imeytynyt. Ota kattila pois liedeltä.

3

Mittaa toiseen kattilaan kookoskerma, sokeri ja suola. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Sekoita kookoskermaseos riisin joukkoon ja anna imeytyä noin 10 minuuttia ilman kantta.

2 dl
(1 prk) kookoskermaa
1 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
4

Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa viipaleiksi. Annostele kookosriisi ja mango kulhoihin. Koristele halutessasi mintulla.

400 g
mangoa
(tuoretta minttua)
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 9.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

292

1224

11,5 g

9,5 g

42,5 g

12,8 g

2,5 g

3,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(tuoretta minttua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli