Mango sticky rice
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen mangon ja tahmean kookosriisin yhdistelmä auttaa kaukokaipuuseen. Thaimaalaisen jälkiruokaklassikon valmistus onnistuu helposti puuroriisistä kattilassa.
| Kookosriisi | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | puuroriisiä |
| 3 1/2 dl | vettä |
| 2 dl | (1 prk) kookoskermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 400 g | mangoa |
| (tuoretta minttua) | |
- 1.
Huuhtele riisi kattilassa viileällä vedellä noin 5 kertaa, kunnes vesi on lähes kirkasta. Hiero samalla riisiä sormien välissä. Valuta riisi ja lisää joukkoon vesi (3 ½ dl).
- 2.
Keitä riisiä kannen alla miedolla lämmöllä sekoittamatta 20–25 minuuttia, kunnes se on kypsää ja vesi on imeytynyt. Ota kattila pois liedeltä.
- 3.
Mittaa toiseen kattilaan kookoskerma, sokeri ja suola. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Sekoita kookoskermaseos riisin joukkoon ja anna imeytyä noin 10 minuuttia ilman kantta.
- 4.
Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa viipaleiksi. Annostele kookosriisi ja mango kulhoihin. Koristele halutessasi mintulla.
Mango sticky rice
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Herkullinen mangon ja tahmean kookosriisin yhdistelmä auttaa kaukokaipuuseen. Thaimaalaisen jälkiruokaklassikon valmistus onnistuu helposti puuroriisistä kattilassa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kookosriisi | |
| 1 1/2 dl | puuroriisiä |
| 3 1/2 dl | vettä |
| 2 dl | (1 prk) kookoskermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 400 g | mangoa |
| (tuoretta minttua) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele riisi kattilassa viileällä vedellä noin 5 kertaa, kunnes vesi on lähes kirkasta. Hiero samalla riisiä sormien välissä. Valuta riisi ja lisää joukkoon vesi (3 ½ dl).
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl puuroriisiä 3 1/2 dl vettä - 2
Keitä riisiä kannen alla miedolla lämmöllä sekoittamatta 20–25 minuuttia, kunnes se on kypsää ja vesi on imeytynyt. Ota kattila pois liedeltä.
- 3
Mittaa toiseen kattilaan kookoskerma, sokeri ja suola. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Sekoita kookoskermaseos riisin joukkoon ja anna imeytyä noin 10 minuuttia ilman kantta.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kookoskermaa 1 rkl sokeria 1/4 tl suolaa - 4
Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa viipaleiksi. Annostele kookosriisi ja mango kulhoihin. Koristele halutessasi mintulla.
Määrä Ainesosa 400 g mangoa (tuoretta minttua)
Ravintosisältö
292
Energiaa kcal
1224
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,5 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
292
Energiaa kcal
1224
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,5 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tuoretta minttua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























