Mango sticky rice

arvosana4/5

(6)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Herkullinen mangon ja tahmean kookosriisin yhdistelmä auttaa kaukokaipuuseen. Thaimaalaisen jälkiruokaklassikon valmistus onnistuu helposti puuroriisistä kattilassa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Kookosriisi

1 1/2 dlpuuroriisiä
3 1/2 dlvettä
2 dl(1 prk) kookoskermaa
1 rklsokeria
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

400 gmangoa
(tuoretta minttua)

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele riisi kattilassa viileällä vedellä noin 5 kertaa, kunnes vesi on lähes kirkasta. Hiero samalla riisiä sormien välissä. Valuta riisi ja lisää joukkoon vesi (3 ½ dl).

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpuuroriisiä
    3 1/2 dlvettä
  2. 2

    Keitä riisiä kannen alla miedolla lämmöllä sekoittamatta 20–25 minuuttia, kunnes se on kypsää ja vesi on imeytynyt. Ota kattila pois liedeltä.

  3. 3

    Mittaa toiseen kattilaan kookoskerma, sokeri ja suola. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Sekoita kookoskermaseos riisin joukkoon ja anna imeytyä noin 10 minuuttia ilman kantta.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kookoskermaa
    1 rklsokeria
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa viipaleiksi. Annostele kookosriisi ja mango kulhoihin. Koristele halutessasi mintulla.

    MääräAinesosa
    400 gmangoa
    (tuoretta minttua)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tuoretta minttua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä