Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin teet graavilohen todella helposti: dippaa lohifilee suolaan

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.12.2022
|
Muokattu: 5.12.2022
Jos graavikalan suolaaminen ei kuulu vahvuuksiisi, kokeile helppoa dippaussuolausta. Paina kalafilee kevyesti merisuolaan ja hämmästy: kalan pintaan tarttuu suolaa juuri sopivasti.

Graavikalan onnistumisessa ratkaiseva tekijä on sopiva suolan määrä. Suolaa on hyvä olla tarpeeksi, koska juuri suola raakakypsyttää kalan niin, että sitä voi syödä kuumentamatta. Toisaalta suolaa ei saa olla liikaa, koska liika suola kovettaa kalan lihan ja saa sen maistumaan turhan suolaiselta.

Helppo tapa annostella sopivasti suolaa kalalle on dipata filee karkeassa merisuolassa. Kun painat kalafileetä kevyesti suolapetiä vasten, suolaa tarttuu sen pintaan juuri sopivasti.

Ethän unohda pientä sokeriripausta? Se pitää kalan rakenteen pehmeänä ja pehmentää myös graavikalan maun.

1. Levitä alustalle karkeaa merisuolaa

2. Paina kalafileen lihapuoli kevyesti suolaan

3. Lisää ripaus sokeria ja mausteet

Paketoi sokerisuolattu lohi tiiviisti ensin leivinpaperiin ja sitten folioon. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin. Aseta päälle esimerkiksi lautanen kevyeksi painoksi. Anna maustua kaksi vuorokautta.

Ennen tarjoamista pyyhi suola ja mausteet kalafileen pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi pitäen terävää, ohutteräistä fileointi- tai kokkiveistä noin 30 asteen kulmassa.

Katso myös graavilohen perinteinen valmistusohje

Täältä löydät vinkkejä graavilohen tarjoiluun