Pyyhi 800 gramman pala lohifileetä nahka- ja lihapuolelta talouspaperilla. Nypi ruodot ruotopihdeillä tai pinseteillä. Poista ylimääräinen vatsarasva veitsellä. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle.

Näin valmistat täydellisen graavilohen – 4 helppoa vaihetta onnistumiseen!
1. Aloita tällä: pyyhi kala ja nypi ruodot
2. Suolaa ja sokeroi lohi
Suola graavaa lohen. Yhdistä 2 ruokalusikallista karkeaa merisuolaa ja 2 teelusikallista sokeria. Ripottele seos tasaisesti lohen pintaan. Lisää valitsemasi mausteet, esimerkiksi tilli. Voit kokeile tavallisen sokerin sijaan myös ruokosokeria. Pienen juhlavan muutoksen saat lisäämällä suolan ja sokerin joukkoon ruokalusikallisen rosee- tai viherpippureita. Lisää ideoita graavilohen maustamiseen löydät täältä >>
3. Paketoi lohi jääkaappiin pariksi päiväksi
Paketoi lohi tiiviisti ensin leivinpaperiin ja sitten folioon. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin. Aseta päälle kevyt paino kuten lautanen tai vati. Anna maustua kaksi vuorokautta.
4. Ennen tarjoilua: leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi
Pyyhi suola ja mausteet pinnasta. Leikkaa graavilohi vinosti ohuiksi viipaleiksi pitäen terävää, ohutteräistä fileointi- tai kokkiveistä noin 30 asteen kulmassa. Asettele tarjolle viipaleina tai pyöräytä ruusukkeiksi.
Ehdi ja onnistu: Graavilohen voi tehdä etukäteen pakkaseen
Voit valmista graavilohen hyvissä ajoin pakastimeen. Anna kalan graavautua kaksi vuorokautta jääkaapissa, poista ylimääräinen suola ja mausteet, paketoi uudelleen ja laita pakastimeen. Graavikala säilyy pakastimessa 2–3 kuukautta.