Graavilohi italialaisittain

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Graavilohella on aina sijansa joulupöydässä. Tarjoa se tänä vuonna suomalais-italialaiseen tyyliin carpacciona. Tyylikäs alkuruoka syntyy nopeasti valmiista graavilohiviipaleista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2pkt, á 150g) graavilohiviipaleita
60 gparmesaanijuustoa
1 kplruukku tilliä
120 g(1 prk) smetanaa
1 rklsitruunamehua
1/2 tlraastettua sitruunan kuorta

Lisäksi

1 tlroseepippureita
muutama tillinoksa

Valmistus

  1. 1

    Sipaise laakea tarjoilulautanen kevyesti öljyllä. Levitä lohiviipaleet lautaselle.

    MääräAinesosa
    300 g(2pkt, á 150g) graavilohiviipaleita
  2. 2

    Raasta parmesaani hyvin hienoksi. Säästä parmesaaniraastetta noin 1 rkl koristeluun. Hienonna tilli. Sekoita parmesaaniraaste, tillisilppu ja smetana. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella. Lisää kastikenokareita sinne tänne lohen päälle.

    MääräAinesosa
    60 gparmesaanijuustoa
    1 kplruukku tilliä
    120 g(1 prk) smetanaa
    1 rklsitruunamehua
    1/2 tlraastettua sitruunan kuorta
  3. 3

    Koristele parmesaaniraasteella, tillillä ja roseepippureilla.

    MääräAinesosa
    muutama tillinoksa
    1 tlroseepippureita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 60 g parmesaanijuustoa, 1 rkl sitruunamehua, 0.5 tl raastettua sitruunan kuorta, 1 tl roseepippureita, muutama tillinoksa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
4.12.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä