Graavilohi italialaisittain
15 min

Nappaa talteen!
Graavilohella on aina sijansa joulupöydässä. Tarjoa se tänä vuonna suomalais-italialaiseen tyyliin carpacciona. Tyylikäs alkuruoka syntyy nopeasti valmiista graavilohiviipaleista.
| 300 g | (2pkt, á 150g) graavilohiviipaleita |
| 60 g | parmesaanijuustoa |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | raastettua sitruunan kuorta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 tl | roseepippureita |
| muutama tillinoksa | |
- 1.
Sipaise laakea tarjoilulautanen kevyesti öljyllä. Levitä lohiviipaleet lautaselle.
- 2.
Raasta parmesaani hyvin hienoksi. Säästä parmesaaniraastetta noin 1 rkl koristeluun. Hienonna tilli. Sekoita parmesaaniraaste, tillisilppu ja smetana. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella. Lisää kastikenokareita sinne tänne lohen päälle.
- 3.
Koristele parmesaaniraasteella, tillillä ja roseepippureilla.
Graavilohi italialaisittain
Graavilohella on aina sijansa joulupöydässä. Tarjoa se tänä vuonna suomalais-italialaiseen tyyliin carpacciona. Tyylikäs alkuruoka syntyy nopeasti valmiista graavilohiviipaleista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (2pkt, á 150g) graavilohiviipaleita |
| 60 g | parmesaanijuustoa |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | raastettua sitruunan kuorta |
Lisäksi | |
| 1 tl | roseepippureita |
| muutama tillinoksa | |
Valmistus
- 1
Sipaise laakea tarjoilulautanen kevyesti öljyllä. Levitä lohiviipaleet lautaselle.
Määrä Ainesosa 300 g (2pkt, á 150g) graavilohiviipaleita - 2
Raasta parmesaani hyvin hienoksi. Säästä parmesaaniraastetta noin 1 rkl koristeluun. Hienonna tilli. Sekoita parmesaaniraaste, tillisilppu ja smetana. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella. Lisää kastikenokareita sinne tänne lohen päälle.
Määrä Ainesosa 60 g parmesaanijuustoa 1 kpl ruukku tilliä 120 g (1 prk) smetanaa 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl raastettua sitruunan kuorta - 3
Koristele parmesaaniraasteella, tillillä ja roseepippureilla.
Määrä Ainesosa muutama tillinoksa 1 tl roseepippureita
Ravintosisältö
171
Energiaa kcal
714
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
—
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
171
Energiaa kcal
714
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
—
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 60 g parmesaanijuustoa, 1 rkl sitruunamehua, 0.5 tl raastettua sitruunan kuorta, 1 tl roseepippureita, muutama tillinoksa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























