Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Graavilohi italialaisittain

Graavilohi italialaisittain

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Graavilohella on aina sijansa joulupöydässä. Tarjoa se tänä vuonna suomalais-italialaiseen tyyliin carpacciona. Tyylikäs alkuruoka syntyy nopeasti valmiista graavilohiviipaleista.

Ainekset

300 g
(2pkt a 150g) graavilohiviipaleita
50 g
parmesaanijuustoa
1 kpl
(ruukku) tilliä
120 g
(1 prk) smetanaa
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
raastettua sitruunan kuorta

lisäksi

1 - 2 rkl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 tl
roseepippureita
muutama tillinoksa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sipaise laakea tarjoilulautanen kevyesti öljyllä. Levitä lohiviipaleet lautaselle.

300 g
(2pkt a 150g) graavilohiviipaleita
2

Raasta parmesaani hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita parmesaaniraaste, tillisilppu ja smetana. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella. Lisää kastikenokareita sinne tänne lohen päälle.

50 g
parmesaanijuustoa
1 kpl
(ruukku) tilliä
120 g
(1 prk) smetanaa
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
raastettua sitruunan kuorta
3

Koristele parmesaaniraasteella, tillillä ja roseepippureilla.

muutama tillinoksa
1 tl
roseepippureita
1 - 2 rkl
parmesaanijuustoa raastettuna
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 4.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

171

714

14,5 g

6,7 g

1,5 g

1,5 g

7,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g parmesaanijuustoa,

1 rkl sitruunamehua,

0,5 tl raastettua sitruunan kuorta,

1 - 2 rkl parmesaanijuustoa raastettuna,

1 tl roseepippureita,

muutama tillinoksa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli