Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Graavilohi tillipestolla

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Tee perinteisen graavilohen kaveriksi joulunvihreä tillipesto manteleilla. Helppo pesto syntyy vain kolmesta raaka-aineesta ja maistuu graavilohen lisäksi myös leivän päällä.

Ainekset

700 g
Kirjolohifileetä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Rouhittua valkopippuria

Tillipesto

35 g
(1/2 dl) kuorittuja manteleita
1 kpl
ruukkua tilliä
2 - 3 rkl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot tarvittaessa.

Laita lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Leikkaa filee kahteen yhtä suureen osaan. Ripottele suola ja sokeri pinnalle. Rouhi pippurit ja ripottele ne toisen fileen pinnalle.

Aseta fileepalojen lihapuolet vastakkain. Kääri kala tiukasti voi- tai leivinpaperiin. Laita paketti muovipussiin tai kelmuun.

Anna kalan maustua kylmässä, kevyen painon alla, noin vuorokausi. Käännä pakettia pari kertaa, jotta palat maustuvat tasaisesti.

Hienonna mantelit ja tillit tehosekoittimessa. Notkista seos öljyllä.

Pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pesto pinnalle. Leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 5.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

203

851

15,4 g

2,1 g

2,6 g

2,6 g

0,4 g

13,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Karkeaa merisuolaa,

1 tl Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli