Poista lohesta ruodot tarvittaessa.
Laita lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Leikkaa filee kahteen yhtä suureen osaan. Ripottele suola ja sokeri pinnalle. Rouhi pippurit ja ripottele ne toisen fileen pinnalle.
Aseta fileepalojen lihapuolet vastakkain. Kääri kala tiukasti voi- tai leivinpaperiin. Laita paketti muovipussiin tai kelmuun.
Anna kalan maustua kylmässä, kevyen painon alla, noin vuorokausi. Käännä pakettia pari kertaa, jotta palat maustuvat tasaisesti.
Hienonna mantelit ja tillit tehosekoittimessa. Notkista seos öljyllä.
Pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pesto pinnalle. Leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
203
851
15,4 g
2,1 g
2,6 g
2,6 g
0,4 g
13,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Karkeaa merisuolaa,
1 tl Rouhittua valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli