Graavilohi tillipestolla
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Graavilohen kaveriksi surautetaan vihreä tillipesto manteleilla. Helppo pesto syntyy kolmesta raaka-aineesta ja maistuu graavilohen lisäksi leivän päällä.
| 700 g | kirjolohifileetä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | valkopippuria rouhittuna |
| Tillipesto | |
|---|---|
| 35 g | (1/2 dl) kuorittuja manteleita |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 - 3 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Poista lohesta ruodot tarvittaessa. Laita lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Leikkaa filee kahteen yhtä suureen osaan. Ripottele suola ja sokeri pinnalle. Rouhi pippurit ja ripottele ne toisen fileen pinnalle.
- 2.
Aseta fileepalojen lihapuolet vastakkain. Kääri kala tiukasti voi- tai leivinpaperiin. Laita paketti muovipussiin tai kelmuun.
- 3.
Anna kalan maustua kylmässä, kevyen painon alla, noin vuorokausi. Käännä pakettia pari kertaa, jotta palat maustuvat tasaisesti.
- 4.
Valmista pesto. Hienonna mantelit ja tilli tehosekoittimessa. Notkista seos öljyllä.
- 5.
Pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pesto pinnalle. Leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta.
Graavilohi tillipestolla
Graavilohen kaveriksi surautetaan vihreä tillipesto manteleilla. Helppo pesto syntyy kolmesta raaka-aineesta ja maistuu graavilohen lisäksi leivän päällä.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | kirjolohifileetä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | valkopippuria rouhittuna |
Tillipesto | |
| 35 g | (1/2 dl) kuorittuja manteleita |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 - 3 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Poista lohesta ruodot tarvittaessa. Laita lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Leikkaa filee kahteen yhtä suureen osaan. Ripottele suola ja sokeri pinnalle. Rouhi pippurit ja ripottele ne toisen fileen pinnalle.
Määrä Ainesosa 700 g kirjolohifileetä 2 rkl karkeaa merisuolaa 2 rkl sokeria 1 tl valkopippuria rouhittuna - 2
Aseta fileepalojen lihapuolet vastakkain. Kääri kala tiukasti voi- tai leivinpaperiin. Laita paketti muovipussiin tai kelmuun.
- 3
Anna kalan maustua kylmässä, kevyen painon alla, noin vuorokausi. Käännä pakettia pari kertaa, jotta palat maustuvat tasaisesti.
- 4
Valmista pesto. Hienonna mantelit ja tilli tehosekoittimessa. Notkista seos öljyllä.
Määrä Ainesosa 35 g (1/2 dl) kuorittuja manteleita 1 kpl ruukku tilliä 2 - 3 rkl rypsiöljyä - 5
Pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pesto pinnalle. Leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta.
Ravintosisältö
174
Energiaa kcal
728
Energiaa kj
12,6 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,7 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
174
Energiaa kcal
728
Energiaa kj
12,6 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,7 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
12,5 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























