Graavilohi tillipestolla

Arvostele resepti
10 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Graavilohen kaveriksi surautetaan vihreä tillipesto manteleilla. Helppo pesto syntyy kolmesta raaka-aineesta ja maistuu graavilohen lisäksi leivän päällä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
700 gkirjolohifileetä
2 rklkarkeaa merisuolaa
2 rklsokeria
1 tlvalkopippuria rouhittuna

Tillipesto

35 g(1/2 dl) kuorittuja manteleita
1 kplruukku tilliä
2 - 3 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta ruodot tarvittaessa. Laita lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Leikkaa filee kahteen yhtä suureen osaan. Ripottele suola ja sokeri pinnalle. Rouhi pippurit ja ripottele ne toisen fileen pinnalle.

    MääräAinesosa
    700 gkirjolohifileetä
    2 rklkarkeaa merisuolaa
    2 rklsokeria
    1 tlvalkopippuria rouhittuna
  2. 2

    Aseta fileepalojen lihapuolet vastakkain. Kääri kala tiukasti voi- tai leivinpaperiin. Laita paketti muovipussiin tai kelmuun.

  3. 3

    Anna kalan maustua kylmässä, kevyen painon alla, noin vuorokausi. Käännä pakettia pari kertaa, jotta palat maustuvat tasaisesti.

  4. 4

    Valmista pesto. Hienonna mantelit ja tilli tehosekoittimessa. Notkista seos öljyllä.

    MääräAinesosa
    35 g(1/2 dl) kuorittuja manteleita
    1 kplruukku tilliä
    2 - 3 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pesto pinnalle. Leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä