Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Poikkea perinteistä: mustikkagraavaus ja 3 muuta tapaa maustaa graavilohi

Teksti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.12.2017
|
Muokattu: 11.11.2021
Kokeile uusia makuyhdistelmiä graavilohen valmistuksessa. Tuunaa perinteisen graavilohen reseptiä mustikoilla, inkiväärillä, appelsiinilla ja muilla uusilla mauntuojilla.

Graavaa lohi kuten perinteisessä graavilohen ohjeessa. Lisää valitsemasi makuaineet samaan aikaan kuin suola ja sokeri.

1. Mustikkainen graavilohi

Kokeile upeannäköistä mustikkaista graavilohta. Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta korvaa tilli 200 grammalla sulatettuja pakastemustikoita.

2. Omena-inkiväärigraavilohi

Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 2 rkl tuoretta inkivääriä raasteena ja 1 omena viipaleina. Valuta pinnalle ½ dl omenamehua ja pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua ohjeen mukaan.

3. Fenkoli-appelsiinigraavilohi

Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 1 rkl fenkolinsiemeniä. Valuta pinnalle ½ dl appelsiinimehua ja pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua ohjeen mukaan. Koristele valmis, leikattu graavilohi appelsiiniviipaleilla.

4. Piparjuuri-kapris-timjamigraavilohi

Valmista graavilohi muuten ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja laita lohen pinnalle 2 rkl piparjuuritahnaa, 3 rkl kapriksia ja reilusti tuoretta timjamia. Pakkaa kala tiiviisti leivinpaperiin ja folioon. Anna maustua ohjeen mukaan.

Katso graavikalareseptejä