Poista lohesta ruodot. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla.
Ripottele suola, sokeri ja rouhitut pippurit ja levitä puolukat kalan pinnalle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain. Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.
Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
128
535
8,2 g
1,6 g
2,3 g
2,2 g
0,3 g
11,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Karkeaa merisuolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua valkopippuria,
Puolukoita,
Tuoretta tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli