Puolukkagraavattu lohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Puolukkagraavattu lohi

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Graavilohen sähäkänpunainen sävy syntyy puolukasta.

Ainekset

600 g
Lohifileetä
2 dl
Puolukkaa
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua valkopippuria
Puolukoita
Tuoretta tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla.

Ripottele suola, sokeri ja pippurit ja levitä puolukat kalan pinnalle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain. Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.

Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

892

213

13,7 g

2,7 g

3,8 g

3,7 g

0,5 g

18,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Karkeaa merisuolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua valkopippuria,

Puolukoita,

Tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli