Puolukkagraavattu lohi

arvosana1/5

(1)arvio
10 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Graavilohen sähäkänpunainen sävy syntyy puolukasta. Puolukoilla graavattu lohi tehdään kuten perinteinen sokerisuolattu graavilohi, mutta lohifileen pinnalle lisätään myös murskattuja marjoja.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä
2 dlpuolukkaa
2 rklkarkeaa merisuolaa
1 rklsokeria
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/4 tlrouhittua valkopippuria
puolukoita
tuoretta tilliä

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta ruodot. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla.

    MääräAinesosa
    600 glohifileetä
    2 dlpuolukkaa
  2. 2

    Ripottele suola, sokeri ja rouhitut pippurit ja levitä puolukat kalan pinnalle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain. Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.

    MääräAinesosa
    2 rklkarkeaa merisuolaa
    1 rklsokeria
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlrouhittua valkopippuria
  3. 3

    Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Karkeaa merisuolaa, Puolukoita, Tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä