Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkagraavattu lohi

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Graavilohen sähäkänpunainen sävy syntyy puolukasta. Puolukoilla graavattu lohi tehdään kuten perinteinen sokerisuolattu graavilohi, mutta lohifileen pinnalle lisätään myös murskattuja marjoja ja mausteeksi pikantti ripaus rouhittuja pippureita.

Ainekset

600 g
Lohifileetä
2 dl
Puolukkaa
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua valkopippuria
Puolukoita
Tuoretta tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla.

600 g
Lohifileetä
2 dl
Puolukkaa
2

Ripottele suola, sokeri ja rouhitut pippurit ja levitä puolukat kalan pinnalle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain. Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.

2 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua valkopippuria
3

Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 24.8.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

128

535

8,2 g

1,6 g

2,3 g

2,2 g

0,3 g

11,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Karkeaa merisuolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua valkopippuria,

Puolukoita,

Tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli