Puolukkagraavattu lohi - Yhteishyvä

Puolukkagraavattu lohi

Annokset
6
Graavilohen sähäkänpunainen sävy syntyy puolukasta.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Lohifileetä
2 dl
Puolukkaa
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua valkopippuria
Puolukoita
Tuoretta tilliä

Näin teet

1

Poista lohesta ruodot. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla.

Ripottele suola, sokeri ja pippurit ja levitä puolukat kalan pinnalle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain. Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.

Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Karkeaa merisuolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua valkopippuria

  • Tuoretta tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Karkeaa merisuolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua valkopippuria

  • Tuoretta tilliä

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.