Poista lohesta ruodot. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla.
Ripottele suola, sokeri ja pippurit ja levitä puolukat kalan pinnalle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain. Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.
Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
892
213
13,7 g
2,7 g
3,8 g
3,7 g
0,5 g
18,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Karkeaa merisuolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua valkopippuria,
Puolukoita,
Tuoretta tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli