Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Puolukkagraavattu lohi

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Graavilohen sähäkänpunainen sävy syntyy puolukasta.

Ainekset

600 g
Lohifileetä
2 dl
Puolukkaa
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua valkopippuria
Puolukoita
Tuoretta tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla.

Ripottele suola, sokeri ja pippurit ja levitä puolukat kalan pinnalle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain. Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.

Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

213

892

13,7 g

2,7 g

3,8 g

3,7 g

0,5 g

18,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Karkeaa merisuolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua valkopippuria,

Puolukoita,

Tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli