Graavisiika
Ainekset
Valmistus
Nypi fileistä mahdolliset ruodot. Kuivaa kalojen pinta paperilla. Rouhi pippurit karkeaksi rouheeksi.
Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Ripottele mausteet fileiden lihapuolelle. Laita 4 kpl tillinvarsia toisen fileen päälle ja aseta fileet vastakkain.
Kääri fileet tiiviiksi paketiksi ensin leivin- tai voipaperiin ja sitten vielä muovikelmuun tai -pussiin. Laita fileet jääkaappiin ja anna suolautua noin 8 tuntia tai yön yli.
Pyyhi mausteet siikafileiden pinnalta. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi pyrstöpäästä aloittaen. Lisää pinnalle halutessasi tuoretta tilliä.
3 x maustettu graavisiika:
Sitruunagraavisiika: Mausta siikafileet ohjeen mukaan. Ripottele fileiden pinnalle lisäksi 1 sitruunan raastettu kuori ja 1 tl kokonaisia roseepippureita. Viimeistele graavisiika tarjoiluvaiheessa sitruunamehulla.
Graavisiika aasialaisittain: Mausta siikafileet ohjeen mukaan. Lisää fileiden pinnalle myös 1 limen raastettu kuori ja 2 tl hienonnettua inkivääriä. Korvaa tilli ruukullisella korianteria. Viimeistele graavisiika tarjoiluvaiheessa limemehulla.
Mustikkagraavisiika: Mausta siikafileet ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja lisää toisen siikafileen pinnalle maustamisen jälkeen 1 dl pakastemustikoita.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
89
373
1,8 g
0,5 g
0,8 g
0,7 g
0,2 g
16,8 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli