Graavisiika

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Valmista graavisiika helposti kotikeittiössä. Kala on valmis siivutettavaksi seuraavana päivänä. Kokeile perinteisen tuoresuolatun siian rinnalla myös uusia tapoja: sitruunalla, mustikalla tai aasialaisittain maustettuna.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 kpl) siikafileetä (nahallista)
1 rklkarkeaa merisuolaa
1 tlsokeria
1 tlkokonaisia valkopippureita
1/4 kplruukkua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Nypi fileistä mahdolliset ruodot. Kuivaa kalojen pinta paperilla. Rouhi pippurit karkeaksi rouheeksi.

    MääräAinesosa
    500 g(2 kpl) siikafileetä (nahallista)
    1 tlkokonaisia valkopippureita
  2. 2

    Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Ripottele mausteet fileiden lihapuolelle. Laita 4 kpl tillinvarsia toisen fileen päälle ja aseta fileet vastakkain.

    MääräAinesosa
    1 rklkarkeaa merisuolaa
    1 tlsokeria
    1/4 kplruukkua tilliä
  3. 3

    Kääri fileet tiiviiksi paketiksi ensin leivin- tai voipaperiin ja sitten vielä muovikelmuun tai -pussiin. Laita fileet jääkaappiin ja anna suolautua noin 8 tuntia tai yön yli.

  4. 4

    Pyyhi mausteet siikafileiden pinnalta. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi pyrstöpäästä aloittaen. Lisää pinnalle halutessasi tuoretta tilliä.

3 x maustettu graavisiika:

Sitruunagraavisiika: Mausta siikafileet ohjeen mukaan. Ripottele fileiden pinnalle lisäksi 1 sitruunan raastettu kuori ja 1 tl kokonaisia roseepippureita. Viimeistele graavisiika tarjoiluvaiheessa sitruunamehulla.

Graavisiika aasialaisittain: Mausta siikafileet ohjeen mukaan. Lisää fileiden pinnalle myös 1 limen raastettu kuori ja 2 tl hienonnettua inkivääriä. Korvaa tilli ruukullisella korianteria. Viimeistele graavisiika tarjoiluvaiheessa limemehulla.

Mustikkagraavisiika: Mausta siikafileet ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja lisää toisen siikafileen pinnalle maustamisen jälkeen 1 dl pakastemustikoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
6.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä