Graavisiika | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Graavisiika

Graavisiika

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista graavisiika helposti kotikeittiössä. Kala on valmis siivutettavaksi seuraavana päivänä. Kokeile perinteisen tuoresuolatun siian rinnalla myös uusia tapoja: sitruunalla, mustikalla tai aasialaisittain maustettuna.

Ainekset

500 g
(2 kpl) siikafileetä (nahallista)
1 rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
1 tl
kokonaisia valkopippureita
4
vartta tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi fileistä mahdolliset ruodot. Kuivaa kalojen pinta paperilla. Rouhi pippurit karkeaksi rouheeksi.

500 g
(2 kpl) siikafileetä (nahallista)
1 tl
kokonaisia valkopippureita
2

Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Ripottele mausteet fileiden lihapuolelle. Laita tillinvarret toisen fileen päälle ja aseta fileet vastakkain.

1 rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
4
vartta tilliä
3

Kääri fileet tiiviiksi paketiksi ensin leivin- tai voipaperiin ja sitten vielä muovikelmuun tai -pussiin. Laita fileet jääkaappiin ja anna suolautua noin 8 tuntia tai yön yli.

4

Pyyhi mausteet siikafileiden pinnalta. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi pyrstöpäästä aloittaen. Lisää pinnalle halutessasi tuoretta tilliä.

5

3 x maustettu graavisiika

Sitruunagraavisiika Mausta siikafileet ohjeen mukaan. Ripottele fileiden pinnalle lisäksi 1 sitruunan raastettu kuori ja 1 tl kokonaisia roseepippureita. Viimeistele graavisiika tarjoiluvaiheessa sitruunamehulla.

Graavisiika aasialaisittain Mausta siikafileet ohjeen mukaan. Lisää fileiden pinnalle myös 1 limen raastettu kuori ja 2 tl hienonnettua inkivääriä. Korvaa tilli ruukullisella korianteria. Viimeistele graavisiika tarjoiluvaiheessa limemehulla.

Mustikkagraavisiika Mausta siikafileet ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja lisää toisen siikafileen pinnalle maustamisen jälkeen 1 dl pakastemustikoita.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.11.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

369

88

1,8 g

0,5 g

0,7 g

0,7 g

16,8 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli