Graavisiika
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista graavisiika helposti kotikeittiössä. Kala on valmis siivutettavaksi seuraavana päivänä. Kokeile perinteisen tuoresuolatun siian rinnalla myös uusia tapoja: sitruunalla, mustikalla tai aasialaisittain maustettuna.
| 500 g | (2 kpl) siikafileetä (nahallista) |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
- 1.
Nypi fileistä mahdolliset ruodot. Kuivaa kalojen pinta paperilla. Rouhi pippurit karkeaksi rouheeksi.
- 2.
Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Ripottele mausteet fileiden lihapuolelle. Laita 4 kpl tillinvarsia toisen fileen päälle ja aseta fileet vastakkain.
- 3.
Kääri fileet tiiviiksi paketiksi ensin leivin- tai voipaperiin ja sitten vielä muovikelmuun tai -pussiin. Laita fileet jääkaappiin ja anna suolautua noin 8 tuntia tai yön yli.
- 4.
Pyyhi mausteet siikafileiden pinnalta. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi pyrstöpäästä aloittaen. Lisää pinnalle halutessasi tuoretta tilliä.
Graavisiika
Valmista graavisiika helposti kotikeittiössä. Kala on valmis siivutettavaksi seuraavana päivänä. Kokeile perinteisen tuoresuolatun siian rinnalla myös uusia tapoja: sitruunalla, mustikalla tai aasialaisittain maustettuna.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 kpl) siikafileetä (nahallista) |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
Valmistus
- 1
Nypi fileistä mahdolliset ruodot. Kuivaa kalojen pinta paperilla. Rouhi pippurit karkeaksi rouheeksi.
Määrä Ainesosa 500 g (2 kpl) siikafileetä (nahallista) 1 tl kokonaisia valkopippureita - 2
Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Ripottele mausteet fileiden lihapuolelle. Laita 4 kpl tillinvarsia toisen fileen päälle ja aseta fileet vastakkain.
Määrä Ainesosa 1 rkl karkeaa merisuolaa 1 tl sokeria 1/4 kpl ruukkua tilliä - 3
Kääri fileet tiiviiksi paketiksi ensin leivin- tai voipaperiin ja sitten vielä muovikelmuun tai -pussiin. Laita fileet jääkaappiin ja anna suolautua noin 8 tuntia tai yön yli.
- 4
Pyyhi mausteet siikafileiden pinnalta. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi pyrstöpäästä aloittaen. Lisää pinnalle halutessasi tuoretta tilliä.
3 x maustettu graavisiika:
Sitruunagraavisiika: Mausta siikafileet ohjeen mukaan. Ripottele fileiden pinnalle lisäksi 1 sitruunan raastettu kuori ja 1 tl kokonaisia roseepippureita. Viimeistele graavisiika tarjoiluvaiheessa sitruunamehulla.
Graavisiika aasialaisittain: Mausta siikafileet ohjeen mukaan. Lisää fileiden pinnalle myös 1 limen raastettu kuori ja 2 tl hienonnettua inkivääriä. Korvaa tilli ruukullisella korianteria. Viimeistele graavisiika tarjoiluvaiheessa limemehulla.
Mustikkagraavisiika: Mausta siikafileet ohjeen mukaan, mutta jätä tilli pois ja lisää toisen siikafileen pinnalle maustamisen jälkeen 1 dl pakastemustikoita.
Ravintosisältö
89
Energiaa kcal
373
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
89
Energiaa kcal
373
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























