Makeat leivonnaiset
Näitä on pakko kokeilla! Tässä 15 vinkkiä uudenlaisiin laskiaispullan täytteisiin
Kyllästyttävätkö laskiaispullassa perinteiset hillot ja mantelimassat? Kokeile jotakin uutta ja valitse suosikkisi näistä täytevaihtoehdoista.


Vaihda hillo uuteen makuun
Jos olet hillotäytteisten laskiaispullien makuäytteisten laskiaispullien ystävä, laita pullan väliin perinteisen mansikka- tai vadelmahillon sijaan kuningatarhilloa. Lisää hillon päälle vielä muutama tuore vadelma tai pensasmustikka, niin saat kokonaisuuteen kivaa raikkautta. Lakkahillo on hienostunut, etenkin aikuiseen makuun sopiva valinta. Jos hedelmäisen raikkaat maut miellyttävät, lusikoi pullan väliin sitruunatahnaa eli lemon curdia.
Pistä överiksi herkkulevitteillä
Jos kinuski ja suklaa on mieleesi, vaihda hillo Biscoff-keksilevitteeseen tai hasselpähkinä-suklaalevitteeseen eli vaikkapa Nutellaan. Voit maustaa niillä myös pullaan tulevan kermavaahdon vatkaamalla lusikallisen levitettä vaahdon sekaan. Jos haluat tosi överin lopputuloksen, kuorruta levitteellä myös pullan kansi. Levitettä kannattaa tällöin pehmentää ensin hetki mikrossa, jolloin pullan kannen voi dipata levitteeseen.
Kinuskista makua pullan väliin saa helposti valmiilla kinuskikreemillä ja karamellisoidulla kondensoidulla maidolla. Lisää myös pieni sormisuolaripaus, niin lopputuloksena on ihania suolakinuskilaskiaispullia.
Vaniljaisten makujen ystävän kannattaa kokeilla täytteenä valmista vaniljakreemiä sellaisenaan tai yhdessä lemon curdin kanssa.
Lainaa maut suosikkileivonnaisista
Kokeile laskiaispullaan banoffeen makumaailmaa. Lisää pullan väliin muutama banaanisiivu, lusikallinen karamellisoitua kondensoitua maitoa tai valmista kinuskikreemiä sekä kermavaahtoa. Puolukkaversion eli puoloffeen saat, kun laitat banaanin tilalle soseutettua puolukkaa tai puolukkahilloa.
Tee kermavaahdosta entistä herkullisempaa
Myös pullien väliin pursotettavan kerman voi maustaa eri tavoin. Yksinkertainen tapa on siivilöidä kermavaahdon joukkoon hieman tummaa kaakaojauhetta, jolloin vaahtoon tulee kevyen suklainen maku. Suklaakermavaahdon valmistus vaatii hieman aikaa, mutta sen herkullinen maku palkitsee. Kiehauta 3 dl kuohukermaa ja lisää joukkoon 200 g paloiteltua maitosuklaata. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi ja vatkaa sen jälkeen kuohkeaksi vaahdoksi.
Kermavaahdon voi maustaa myös keksimurulla. Rouhi tummia vaniljatäytekeksejä hienoksi ja sekoita vaahdotetun kerman joukkoon.
Muista myös maustetut maitorahkat ja tuorejuustot. Maun lisäksi rahka ja tuorejuusto tuovat kermavaahtoon jämäkkyyttä, jolloin vaahto pysyy paremmin pullan sisällä.
Lisää vielä pientä ekstraa
Rouhitut karkit ovat myös herkullinen lisä laskiaispulliin. Kokeile esimerkiksi piparminttusuklaakarkkeja ja mantelikrokanttisuklaata, jotka tuovat pullaan kivaa rouskuvaa rakennetta.
Kokeile näitä makuyhdistelmiä
lakkahillo + vaniljarahkalla maustettu kermavaahto
lemon curd + vaniljakreemi + sitruunatuorejuustolla maustettu kermavaahto
tuoreet vadelmat + suklaakermavaahto
hasselpähkinä-suklaalevite + rouhittu piparminttusuklaa + kermavaahto
vaikkapa