Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nämä trendit tulevat joulupöytään

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.11.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Joulupöydän antimet muuttuvat trendien mukana. Tänä jouluna syödään aiempaa enemmän kasviksia ja nautitaan arommikaita oluita.

6 x joulupöydän trendi

  • Pikkukinkku on kunkku. Suosituin on pienehkö tuoresuolattu kinkku.
  • Kasvisruoat valtaavat pöydän. Pikkelöidyt kasvikset ovat pop. Nyt kokataan myös persimonista, taateleista ja kastanjoista. Omena on joulun suosikkihedelmä.
  • Aromikkaat oluet maistuvat. Runsaasti humaloidut pintahiivaoluet IPA:t ja APA:t ovat hurmanneet suomalaiset. Mietojen ja alkoholittomien juomien suosio kasvaa.
  • Kotimainen ja luomu kiinnostavat. Suomen luomusta lähes 60 prosenttia ostetaan S-ryhmän kaupoista.
  • Kiire kalvaa. Onneksi valmisruoat ja ja puolivalmisteet ovat myös joulukokin helpotus: esimerkiksi joululaatikot ja joulukalat voi ostaa pakastettuina ja paistaa kotona.
  • Murut rapeuttavat. Ripottele hapankorppumuruja laatikoiden pintaan, sipsimuruja salaattiin ja piparia jälkkäriin.

Lisää aiheesta