Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruoka ja reseptit

Nämä valmisruoat maistuvat kotona tehdyiltä – testaa 5 markettilöytöä

Poimimme S-ryhmän valikoimista esiin erinomaisia valmisruokia. Näillä ruoilla ratkaiset arkiruokapulmat maukkaasti.

Viisi erilaista valmisruokaa tuotepakkauksissaan.
Viisi erilaista valmisruokaa tuotepakkauksissaan.
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Eveliina Vuorma
11.9.2024 | Päivitetty 17.9.2024

Kotimaista Suppilovahverokaalikääryle

Tässä on kuukauden ajankohtaisin valmisruoka: Kotimaista Suppilovahverokaalikääryle! Jos siis sieniruoka himottaa mutta metsään meno ei niinkään, nappaa ostoskoriisi tämä neljän kaalikääryleen paketti. Suppilovahverokaalikääryleiden maku on kuin maistiainen suomalaisesta luonnosta – herkullisia, puhtaita ja selkeitä aromeja. Vegaanisten kääryleiden täytteenä olevien suppilovahveroiden maku on vahva, ja kokonaiset ohrasuurimot täydentävät suutuntuman. Todella onnistunut valmisruoka!

Suppilovahverokaalikääryleet ovat osa S-ryhmän omaa Kotimaista-tuotesarjaa, joka täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Koko tuon ajan valikoima on kasvanut: Kotimaista-valmisruoat, kuten suppilovahverokaalikääryleet, kuhakeitto ja peuranmakkarapannu, tulivat kauppoihin tämän vuoden alussa.

Suppilovahverokaalikääryleet sopivat nopeaksi lounaaksi, sillä ne on helppo lämmittää mikrossa. Mutta sienitäytteiset kääryleet ovat myös oivaa vierastarjottavaa tai viikonlopun herkutteluruokaa. Saat kääryleisiin ihanan ruskistuneen ja makean pinnan, kun lämmität ne uunissa ja valelet pintaa siirappivedellä. Muutama minuutti uunin grillivastuksen alla viimeistelee pinnan paahteiseksi.

Kotimaista Suppilovahverokäärylee

Rosso Jättilihapullapasta

Lihapullat ovat valmisruokien myyntitilastojen kärkievästä. Pyöryköitä saa kaupasta valmiina moneen makuun ja tilanteeseen. Kun on tarve nopealle, laadukkaalle lihapulla-aterialle, kannattaa tutustua Rosso Jättilihapullapastaan.

Annoksessa on isokokoisia lihapullia ja rigatonipastaa tomaattikastikkeessa, ja kokonaisuus on laktoositon. Kiitosta on annettava etenkin pyöryköille: naudanlihasta tehtyjen pullien rakenne ja maku ovat aivan kuin ne olisivat kotona tehtyjä! Tomaattikastike on maukas, ja valmiiksi keitetty pasta on pysynyt pakkauksessa yllättävän napakkana.

Rosso-valmisateriat tulivat myyntiin vuonna 2023. Suomessa valmistettavat ruoat ovat saaneet inspiraationsa Rosso-ravintoloiden makumaailmasta ja niiden suunnittelusta ovat vastanneet Rosson keittiömestarit​.

Rosso Jättilihapullapasta -ateria

Via Vege Korma

Via-valmisruokien joukossa on suosikkiruokia maailman parhaimmista keittiöistä. Hittituote tästä laadukkaasta sarjasta on Via Risotto Pollo Limonello eli kana-sitruunarisotto – joka maistuukin oikein hyvältä. Mutta seuraavalla kauppareissulla kannattaa tarttua Via Vege Kormaan, sillä se on monen mielestä vieläkin herkullisempaa. Perinteisesti intialainen korma sisältää kasviksia tai lihaa, ja se sakeutetaan paksuksi jogurtilla, kookosmaidolla tai kermalla.

Suomessa valmistettavassa Vian annoksessa kookospohjainen kasviskastike yhdistetään helmikuskusiin. Paksu kastike on täyteläinen, ja sen aromattinen mausteisuus on herkullisessa tasapainossa. Chili tuntuu vain pienenä mukavana lämpönä jälkimaussa. Kastikkeessa on monipuolisesti kasviproteiinia eli mukana on herneproteiinisuikaleita, kikherneitä ja soijapapuja sekä lisäksi kasviksia, kuten myskikurpitsaa ja paprikaa. Lisukkeena oleva helmikuskus tuo kivaa suuntuntumaa kokonaisuuteen.

Via-aterian nauttijan tunnistaa työpaikan lounashuoneessa äänestä: kun mikroaaltouunissa lämpiävä ateria on valmis, pakkauksen muovikannessa oleva venttiili viheltää kuuluvasti. 

Via Vege Korma

Kokkikartano lohikiusaus

Tuntuuko kalaruokapäivien pitäminen haasteelliselta? Kokkikartano lohikiusaus on pulmaan helppo ja maukas ratkaisu. Tätä valmista kalaruokaa voi pitää jo klassikkona, sillä se on yksi suomalaisten rakastetuimmista valmisruoista – eikä suotta!

Jos tämä kiusaus tuotaisiin valmiina lämpimänä annoksena nenän eteen, sitä voisi hyvin luulla kotona valmistetuksi. Suomalaisesta perunasta, kermasta ja lohesta tehdyn kiusauksen tuoksu on houkutteleva ja maku herkullisen täyteläinen ja kermainen. Perunoiden kypsyys on juuri sopivan pehmeä mutta ei ylikypsä, ja lohen oma aromi pääsee hienosti oikeuksiinsa tillillä ja valkopippurilla maustetussa kiusauksessa. Ruoka on valmistettu mausta ja herkullisuudesta tinkimättä.

Tämä kalaruokien suosikki ilahduttaa myös pakkauksellaan: kiusaus myydään reilunkokoisessa folioastiassa, jonka voi laittaa uuniin. Yksi pakkaus ratkaisee helposti nelihenkisen perheen päivällishuolet ja helpottaa pienemmän talouden ruokahuoltoa useamman päivän ajan.

Jos jääkaapissasi sattuu olemaan lohikiusauksen lisäksi sitruunaa ja tuoretta tilliä, olet varsinaisen herkun äärellä. Purista hiukan sitruunamehua annoksen joukkoon ja saksi päälle vielä tilliä. Näin teet jo valmiiksi kotitekoisenveroisesta kiusauksesta himpun verran herkullisempaa.

Kokkikartano Lohikiusaus

Herkku Classics Karamellikanaa ja basmatiriisiä

Kaakkoisaasialaisten makujen ystävät kuulolle: Herkku Classics Karamellikanaa ja basmatiriisiä voi olla uusi suosikkiruokasi! Tästä ateriasta on myös helppo aloittaa makumatkailu kaukomaille, sillä mausteinen mutta vain hyvin miedosti tulinen ateria sopii moneen makuun.

Ateria koostuu kuohkeasta riisistä sekä kanapaloista, jotka ovat karamellimaisen kastikkeen kuorruttamia. Kastikkeessa maistuva makean, suolaisen ja umamin liitto saa makuhermot hyrisemään ja vie ajatukset suoraan Aasiaan. Tahmea ja paksu kastike on täydellinen pari kanalle, joka on rakenteeltaan ällistyttävän mureaa ja mehevää. Kastikkeessa maistuvan inkiväärin ja valkosipulin maut ovat hyvässä tasapainossa, ja pehmeäksi hautunut lehtikaali sekä hyvin miedon makuiset chiliviipaleet täydentävät kastikkeen aromin.

Lempeä kaakkoisaasialainen ateria on hyvä vaihtoehto sekä täyttäväksi työlounaaksi että helpoksi ja maistuvaksi arki-illan ateriaksi. Jos viikonloppuna tekee mieli rentoa aasialaista ruokaa, tämä ateria on erinomainen vaihtoehto lähiravintolan noutoruoalle. Omissa lokeroissaan olevan riisin ja kanan voi halutessaan siirtää lautaselle houkuttelevaksi annokseksi ennen tai jälkeen lämmittämisen. Muutama lehti tuoretta korianteria on vielä piste i:n päälle, mutta tämän aterian syö ilolla myös ilman yrttilisää.

Herkku Classics Karamellikanaa ja basmatiriisiä -ateria

Lue myös

Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!

Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.